Criminal trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Varvara Marius-Andrei, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt calificat, precum şi a inculpatului Panaite Silviu Daniel cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedenunţare şi favorizarea făptuitorului.
Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
 
La data de 04 ianuarie 2017, inculpatul Varvara Marius-Andrei împreuna cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice (de la orele 16:00 la orele 19:00 cu aproximaţie aceştia au băut 2 sticle cu coniac, 2 sticle cu vin şi aproximativ 13 litri bere) apoi s-a deplasat împreună cu aceştia la magazinul mixt din localitate, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice.
În jurul orei 20:00, în magazin a venit pentru scurt timp şi victima B.N., pe care inculpatul Varvara Marius-Andrei nu o cunoştea.
După ce victima a părăsit magazinul, inculpatul Varvara Marius-Andrei a urmărit-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnii si picioarele.
Sesizând comportamentul inculpatului, martorii au fugit după inculpat reuşind să-l liniştească acesta revenind pe terasa magazinului.
La scurt timp, victima s-a ridicat din locul unde fusese lovită de inculpat şi a pornit pe şosea spre locuinţa sa.
Inculpatul a remarcat acest lucru, după care a luat-o la fugă dinspre terasă pe şosea după victimă. Inculpatul a ajuns din spate victima, a lovit-o cu putere, fapt care a condus la căderea acesteia pe şosea, după care inculpatul a târât victima pe o distanţă de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumni, picioarele şi cu o şipcă dintr-un gard.
La un moment dat inculpatul a încetat actele de violenţă asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia şi a început să o caute prin buzunare după obiecte de valoare. Inculpatul a sustras de la victimă telefonul mobil şi a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat.
Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.
Tot în aceeaşi seară inculpatul Varvara Marius-Andrei s-a deplasat la locuinţa coinculpatului Panaite Silviu Daniel, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl sustrăsese anterior de la victima B.N.. În jurul orelor 23:00 cu aproximaţie, inculpatul s-a deplasat la casa numitului R.V.A., a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.
În dimineaţa zilei de 05 ianuarie 2017 inculpatul Varvara Marius-Andrei s-a deplasat din nou la locuiţa coinculpatul Panaite Silviu Daniel, a lăsat în curtea casei acestuia adidaşii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni.
În aceeaşi dimineaţă, din discuţiile cu inculpatul Varvara Marius-Andrei, inculpatului Panaite Silviu Daniel a aflat că în seara anterioară inculpatul Varvara Marius-Andrei bătuse o persoană, fiind posibil ca aceasta să fi decedat.
Astfel, deşi aflase că autorul infracţiunii, inculpatul Varvara Marius-Andrei a fost arestat preventiv, inculpatul Panaite Silviu Daniel nu a sesizat autorităţile judiciare nici până la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva autorului infracţiunii, nici în perioada următoare cu privire la faptul că inculpatul Varvara Marius-Andrei a lăsat hainele pline de sânge şi telefonul mobil al victimei la locuinţa sa.
La data de 07 ianuarie 2017, coinculpatului Panaite Silviu Daniel, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil. Prin această activitate ilicită inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în prezenta cauză penală şi implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Varvara Marius-Andrei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *