Ofițer de poliție trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților  Budur Daniel , la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor și Holban Eugen, ambii cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
“În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:  În perioada aprilie – mai 2013, inculpatul Budur Daniel, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov, împreună cu inculpatul Holban Eugen, a pretins și ulterior a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri (martor în cauză).
Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat acestuia impresia că ar avea influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, și că îl va determina pe magistrat să soluționeze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri. În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 40.000 euro pe care inculpatul Budur Daniel a pus-o la dispoziția organelor de urmărire penală, în vederea confiscării speciale.Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

,,Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție,, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *