Flutur:,,Am încercat să asigurăm primăriilor un minim de buget pe funcționare,,

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur  care este și liderul liberalilor suceveni  a declarat astăzi, după ședința de deliberativ județean,că reuniunea aleșilor județului a fost destul de lungă cu mai multe probleme dar tema cea mai importantă a fost cea legată de buget. El crede că cel mai ,,sănătos,, este și pe viitor își dorește acest lucru pe  formule clare să se repartizeze bani și nu plenul Consiliului Județean .,,A fost o perioadă când se împărțeau pe formule sută la sută banii veniți din TVA și din celelalte surse, de la bugetul central.Mi-aș dori acest lucru să se întâmple,, a spus Flutur.

Potrivit șefului administrației județene a făcut propunerea ca ,,20 la sută din banii care vin de la centru primăriilor din teritoriu să îi repartizăm,,. ,,Am avut o solicitare de peste 270 de milioane de RON și am avut aproape de 10 ori mai puțin bani de împărțit. Ținând seama de departamentele buget-finanțe ,administratorul public, departamentele tehnice,au venit cu această propunere, criterii de care s-a ținut cont au fost în primul rând legate de arierate de împrumuturi și de nevoia de cofinanțări. Sigur, am avut și sumele pe care cei de la Direcția de Finanțe le-au împărțit,după o formulă standard.Am încercat să asigurăm primăriilor un minim de buget pe funcționare chiar la cele mai mici primării din județul Suceava.Două primării nu au cerut bani.Este vorba de Satu Mare și Siminicea. În scris nu au solicitat pentru că nu se încadrează la aceste categorii de cheltuieli.Celelalte au primit fonduri. Cred că s-a încercat o repartizare echilibrată dar atâta timp cât împarți de nouă ori mai puțin pot fi nemulțumiri îndreptățite fiecare dintre ele. Am pus pe site-ul Consiliului Județean Bugetul propriu al CJ care însumează 401,4 milioane RON,15 zile va rămâne pe site pentru dezbatere publică și propuneri.Apoi, undeva după 12 martie vom convoca o ședință extraordinară de Consiliul Județean să aprobăm acest buget pentru că de la acest termen decurge și posibilitatea de a depune diverse proiecte pe fonduri europene,studii de fezabilitate,proiecte pe PNDL etc. Ne grăbim cu votarea bugetului propriu al CJ,, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a spus că impactul creșterilor salariale din 2017 îi aduce în situația de a nu avea bani pentru Direcția de Protecția Copilului pentru ultimele trei luni și la cele 7 unități speciale de învățământ pe ultimele două luni.,,Sperăm să avem o rectificare pozitivă,acest lucru l-am discutat și cu alte județe.Toți se confruntă cu această problemă.Dacă e să vorbim de neacoperire de fonduri doar pentru majorările de salarii ne-ar mai trebui doar 32 de milioane de RON,, a subliniat Flutur.

Singura noutate este aceea că la Spitalul Județean unde se va merge cu o propunere de 10,5 milioane RON nu cu 6,7 milioane RON cum am anunțat inițial. ,,Am avut o analiză zilele trecute și aici prindem pe lângă Secția de Cardiologie și studiul privind Ambulatoriul precum și stația de sterilizare,,a conchis Flutur.

Șeful administrației județene a spus că se ,,încearcă depunerea de proiecte pentru drumurile- Bilbor, Mălini-Crucea Talienilor spre Borca și Frasin-Stulpicani-Ostra-Broșteni,,.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *