Mănăstirea Sihăstria Putnei/Rețetă de prăjitură de post

Dat fiind faptul că de ieri, credincioșii au intrat în Postul Mare sau Postul Paștelui, vom prezenta  câte o rețetă de post  recomandată de  Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Prăjitură de post

Pentru două blaturi

3 căni de zahăr

3 căni de apă caldă

1 cană de ulei

6 căni de făină

1 praf de sare

3 plicuri praf de copt

1 linguriță amoniac

2 fiole esență de vanilie

2 linguri cacao

300 g vișine

Pentru cremă

500 ml apă

250 g zahăr

125 g griș

1 pachet margarină

200 g zahăr pudră

3 lămâi

2 fiole esență de vanilie

3 plicuri zahăr vanilat

Pentru glazură

3 linguri apă

2 linguri ulei

4 linguri zahăr

2 linguri cacao

Nucă de cocos pentru decor

Cum se face?

Blaturile

  1. Zahărul, apa, sarea și uleiul se amestecă bine, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, vanilia, coaja de lămâie.
  2. Se ung două tăvi cu margarină. În prima se toarnă jumătate din compoziție și se coace 30 minute la 180 grade.
  3. În cealaltă jumătate de compoziție se adaugă două linguri de cacao și vișinele. Se toarnă în tavă și se coace 30 minute la 180 grade.
  4. Crema
  1. Se fierbe apa cu griș aproximativ 10 minute și se dă la răcit.
  2. Margarina se freacă spumă cu zahărul pudră apoi se omogenizează cu grișul răcit, zeama de lămâie și esența de vanilie.
  3. Crema se pune între cele două blaturi (după ce s-au răcit).

Glazura

Se fierb toate ingredientele (fără nuca de cocos) până se îngroașă. Se toarnă glazura peste prăjitură și se presoară nuca de cocos.

 

2 Responses to Mănăstirea Sihăstria Putnei/Rețetă de prăjitură de post

  1. Janeta stancu spune:

    Minunata

  2. Negru Mariana spune:

    Dar ce facem cu celelalte 250 g zahar de la cremă, că cel pudră este folosit?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *