Conflict diplomatic între Olanda şi Turcia

Conflict diplomatic între Olanda şi Turcia, după ce Olanda a retras dreptul de aterizare pentru avionul care urma să îl aducă la Rotterdam pe șeful diplomației turce și a expulzat pe ministrul turc pentru probleme sociale și familie, Betul Sayan Kaya.

Acesta urma să participe la un miting prin care guvernul de la Ankara încearcă să convingă diaspora turcă să voteze „da” la consultarea populară pentru modificarea Constituţiei Turciei, din luna aprilie.
Autoritățile olandeze au expulzat-o sâmbătă noaptea pe Betul Sayan Kaya, ministrul turc pentru probleme sociale și familie, înapoi în Germania, a anunțat la primele ore ale zilei de duminică primarul orașului Rotterdam, citat de Reuters.Autoritățile turcești au blocat pasajele din clădirea misiunilor diplomatice din Țările de Jos
Mai devreme Sayama Kaya a declarat că după ce a vizitat Germania va merge la Țările de Jos, declaraîie făcută în contextul în care autoritățile olandeze interziseseră aterizarea aeronavei ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu. Kaya a intenționat să călătorească în Rotterdam, în ciuda faptului că activitățile planificate în Țările de Jos, cu participarea ei au fost anulate.

În ultimele zile, mai multe mitinguri planificate de Turcia au fost anulate de autorităţile germane şi olandeze.

Olanda se află cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare şi nu găseşte potrivită o astfel de campanie pe teritoriul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *