Halena alcoolică sau beția la volan, zi de zi pe drumurile Sucevei

Halena alcoolică sau beția la volan poate fi constatată în fiecare zi în toată țara, dar și pe drumurile sucevene.Halena alcoolică sau mirosul emanat de alcool în aerul expirat îi determină pe polițiști să folosească etilotestul. În majoritatea cazurilor, se constată că cei testați au consumat alcool, în cantități mai mici sau mai mari. 

La data de 11.03.2017, ora 18.40, un echipaj rutier a oprit pentru control pe  strada Calea Unirii din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

   Cu alcoolul în nas și fără permis de conducere  

La data de 11.03.2017, ora 23.20, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DC Țibeni, pe raza comunei Satu Mare, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul aparține tatălui său de 52 de ani, din municipiul Suceava.

        Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei de 11.03.2017, cu încuviințarea tatălui său, tânărul a luat autoturismul de pe raza comunei Grănicești și l-a condus până pe raza comunei Satu Mare, unde, a consumat băuturi alcoolice, fiind apoi identificat și oprit în trafic de polițiști.

          În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 26 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar tatăl acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

         A crezut că dacă mașina pe care o conduce are număr străin , scapă de etilotest.. 

     La data de 12.03.2017, ora 00.30, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DJ 209A,  pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Mălini.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

        În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 22 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *