Tânăr din Arbore trimis în judecată pentru tâlhărie și tentativă de viol

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.V.V. (minor la data comiterii faptei), cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la infracțiunea de viol.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt;

Inculpatul P.V.V. locuiește în comuna Arbore. În ziua de 17 mai 2014 inculpatul s-a deplasat cu o mașină de ocazie din localitatea de domiciliu în orașul Milișăuți cu intenția de a pătrunde în locuința victimei și de a sustrage bani ori bunuri din interior. A  pătruns pe poartă în curtea locuinței victimei, de pe o stivă cu balast a luat asupra lui un leaț (o bucată de scândură cu o lungime totală de aproximativ 50 cm) după care a pătruns în interiorul locuinței pe ușa de acces ce era întredeschisă. Ajuns în interior, inculpatul a căutat prin încăperi de unde a găsit și sustras o bluză de damă de culoare neagră, câteva pungi conținând făină precum și două pixuri ce se aflau pe un televizor. A pus bunurile într-o sacoșă după care, prin holul imobilului a ajuns în bucătărie. Aici, după îndelungi căutări a găsit în sertarul unui dulap  suma de 700 lei   pe care și-a însușit-o.

În momentul în care inculpatul intenționa să părăsească imobilul, a fost surprins de către victimă, împrejurare în care, pentru a-și asigura scăparea și să rămână cu bunurile sustrase, inculpatul P.V.V.  i-a aplicat victimei mai multe lovituri de pumni la nivelul feței, urmare a acestora victima fiind proiectată la sol, în bucătărie.

Inculpatul a continuat să mai lovească victima de câteva ori, i-a aplicat lovituri cu electroșocul lanternei după care, profitând de poziția în care se afla și lipsa ei de apărare a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, lucru care nu s-a întâmplat datorită lipsei erecției. Apoi inculpatul a recurs la un gest obscen introducând în vaginul victimei obiectul vulnerant pe care îl luase din curtea locuinței, în timp ce cu o mână îi obtura căile respiratorii pentru a nu țipa, cauzând astfel  în scurt timp decesul victimei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare, sufocare; leziunile de violenţă constatate necroptic s-au putut produce prin: cele din regiunea peerionozonală şi masetero-mandibulară prin comprimare cu mâna; cele din regiunea cervicală, prin comprimarea gâtului cu laţ din material textil moale; cele abdominale posibil prin acţiunea curentului electric – posibil aparat electroşoc; leziunile anale şi vaginale au putut fi produse în condiţiile unei posibile agresiuni sexuale; restul leziunilor prin lovire cu şi de corpuri dure şi cu corp alungit

 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *