Consiliul Județean alocă 80.000 de lei pentru deplasarea unei delegații în Germania/Suceava merge cu alai în Schwaben

Județul nostru merge cu alai  în Germania.  Consiliul Județean Suceava alocă 80.000 de lei pentru deplasarea unei delegații în Germania. Chiar dacă în deliberativ s-a aprobat ca aceste cheltuieli să fie suportate din bugetul  propriu și  din bugetul Centrului Cultural Bucovina, să nu uităm că acesta din urmă  se află în subordinea deliberativului județeana așa că mutarea banilor către o instituție subordonată e doar praf în ochii oamenilor.

Trebuie amintit că în perioada 1-5 mai, la  Schwaben se va sărbători  împlinirea a 20 de ani de parteneriat dintre Suceava și regiunea germană amintită anterior. Delegația va fi condusă de președintele PNL al CJ, Gheorghe Flutur

În reuniunea Consiliului Județean  de astăzi, s-a  hotărît suplimentarea numărului persoanelor din delegație  care se va afla în Germania Consilierul  județean PSD Dan Ioan Cușnir a cerut ca din delegație să facă parte și  doi foști șefi ai administrației județene, și anume social-democrații Gavril Mîrza și Cătălin Nechifor, fostul prefect din perioada 1997-2001, Vasile Ilie.

Ansamblul  Artistic ,, Ciprian Porumbescu,, în delegație

În expunerea de motive,președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a arătat că la data de 2 mai 1997 ,în sala de aur a Primăriei din Augsburg ,reprezentanții legali ai Regiunii Schwaben și ai județului Suceava precum și împuternicitul regiunii Cernăuți au semnat documentul intitulat ,,Declarație Comună,, prin care se oficia cooperarea între cele trei regiuni ,în  diferite domenii de activitate.,,La 20 de ani de la această dată ,putem spune,fără să exagerăm că parteneriatul Suceava-Schwaben poate fi considerat un exemplu de succes ,, a amintit șeful administrației județene. Din delegație  formată din cele 52 de persoane dar care ulterior a mai adăugat încă trei fac parte între alții 25 de reprezentanți ai Centrului Cultural Bucovina respectiv , Ansamblul  Artistic Profesionist ,,Ciprian Porumbescu,,.Din bani se vor mai cumpăra suveniruri pentru organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *