Furtul de telefoane a devenit obișnuință în Suceava

Furtul de telefoane a devenit obișnuință în Suceava, mai ales când este făcut de adolescenți. Potrivit IPJ Suceava au fost sesizate mai multe furturi de telefoane mobile pe raza Municipiului Suceava, majoritatea dintre acestea fiind soluționate, iar telefoanele restituite proprietarilor.

La 30.03.2017, în urma continuării cercetărilor, în două cauze de furt de telefoane sesizate pe raza municipiului Suceava, polițiștii Biroului Investigații Criminale au stabilit faptul că, un localnic de 18 ani, a fost complice la cele două fapte, constând în aceea că:

– la 10.03.2017, în jurul orei 19.00, s-a deplasat împreună cu suspectul de 23 de ani din comuna Hântești, arestat pentru 30 de zile pentru alte fapte similare, pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care, în timp ce se aflau pe B-dul George Enescu, prin prezenţa sa i-a întărit încrederea autorului, care a deposedat-o pe o tânără de 29 de ani din comuna Valea Moldovei de un telefon mobil pe care aceasta îl folosea, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 lei.

– la 14.03.2017, în jurul orei 20.00, în timp ce se aflau pe B-dul George Enescu, prin prezenţa sa i-a întărit încrederea suspectului de 23 de ani, care a deposedat-o pe o minoră de 15 ani din orașul Salcea de un telefon mobil pe care-l avea în mână, prejudiciul fiind de circa 800 lei.

Prejudiciul în cele două cauze a fost recuperat, fiind restituite  persoanelor vătămate.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind  încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului de 18 ani și a participației acestuia la comiterea altor fapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *