EVENIMENT

O suceveancă și partenerul ei italian ridică un restaurant pe strada Cernăuți. Deși pe autorizație scrie una, în realitate se ridică un imobil cu înălțime de 17 metri plus acoperiș

O suceveancă și partenerul ei italian ridică un restaurant cu hotel pe strada Cernăuți din municipiul Suceava , stradă unde era încă de mulți ani interdicție de a se construi . Deși terenul și casa pe care cei doi au  cumparat-o era una mică, modestă, cu două  anexe  și fără garaj , pe autorizație scrie ,,Reabilitare  construcții C1,C2 și C3,, . În realitate, totul a fost demolat și s-a trecut la construcția unui imobil nou. Vecini46pun că atunci când s-a trecut la începerea lucrărilor respectiv, a fundației s-a lucrat cu utilaje grele  încât pereții caselor din apropiere s-au zguduit. Deși, oamenii din zonă spun că terenul o ia în continuare la vale, autoritățile locale  nu țin cont de spusele lor. S-au făcut reclamații la Primărie și la Inspecția în Construcții însă  totul e pe placul noilor investitori. ,,Italianul venea aici și dirija. Își angajase și un șef de șantier,poate era român,poate tot italian  care dirija lucrările aici.  Au muncit la  greu  muncitorii încă de anul trecut. Acum câteva zile au venit și au strâns tot.Probabil va veni o altă firmă care va ridica zidăria,, ne-a spus unul din vecini.

Proiectul casei care a fost a fost modificat

Vecinii spun că veche casă a fost cumpărată de un italian și o suceveancă Mariana Bălan care ar locui în cartierul sucevean Ițcani. Imediat după ce au intrat în posesia actului de vânzare cumpărare au și început lucrările de demolare a tot ce era. Încă din vara anului trecut a început construcția unui imobil impetuos.Deși pe pancardă scrie reabilitare a trei construcții respectiv casă,anexe și garaj în realitate s-a construit de la zero totul. Un imensă clădire iese în evidență și când urci în oraș dinspre strada Calea Unirii ,în coasta dealului cum s-ar spune.  Ilegal am putea spune pentru că susțin vecinii, pancarda inscripționată chipurile că se ridică legal  pusă lîngă  gard a apărut cu mult după ce lucrările erau demarate. Vizibil este că ce se ridică  în mod ilegal este cu ajutorul instituțiilor statului. ,,Nu era garaj și doar două anexe și o casă modestă.Uitați ce ridică aici.Am făcut reclamații la Inspecția în Construcții și la Primărie. Nu au făcut nimic.Au venit și s-au uitat și au plecat,,ne-a spus unul din vecini. Și cum oamenii sunt locatari ai acestor locuri de zeci de ani, oamenii susțin că ,,italianul a mai cumpărat o casă cu teren ceva mai jos unde ar urma să ridice un bloc de locuințe,,.

 

Tot pe aceeași stradă se ridică o altă construcție. În spatele unui gard se ascunde o altă investiție.Ce se ridică,Dumnezeu știe pentru că nu mai există pancardă. Pe gard tronează un anunț,,Teren de vânzare,,.

Și dacă a existat interdicție de a construi pe strada Cernăuți,rămâne un semn de întrebare.Cine a semnat certificatul de urbanism și autorizația de constucție? Cum este posibil ca un proiect al unei case modeste cu doua anexe separate să fie modificat în realitate? Și să nu uităm că abia săptămâna trecută Consiliul Județean a ridicat printr-un proiect de hotărâre interdicția de a  se construi pe  această stradă.