Alegerile interne din PSD Suceava au fost amânate

Alegerile care urmau să se desfăşoare în cursul lunii mai pentru desemnarea preşedinţilor de organizaţii PSD Suceava şi a conducerii organizaţiei judeţene au fost amânate. Motivul nu ține de județul Suceava ci de o decizie luată de conducerea centrală a PSD care a hotărît ca organizarea alegerilor interne să aibă loc după campania pentru scrutinul electoral din 11 iunie, dată în care vor fi alegeri parțiale în mai multe municipii, orașe și comune la nivel național. Potrivit declarațiilor reprezentanților PSD de la nivel central, social-democrații vor să se concentreze pe comunicarea problemelor de guvernare în toate localitățile unde vor avea loc alegeri . Stabilirea noii date pentru alegerile interne va fi stabilită la primul Comitet Executiv Național al PSD.

Organizaţia Judeţeană PSD Suceava urma să îşi aleagă noua conducere în data de 27 mai, potrivit deciziei din Comitetul Executiv al partidului, iar până în 13 mai urma să fie organizate alegeri în organizaţiile municipale Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi în oraşele Gura Humorului, Salcea şi Liteni.

Senatorul Ioan Stan asigură conducerea interimară a Organizaţiei Judeţene PSD Suceava din vara anului trecut, după ce fostul preşedinte al organizaţiei, actualul deputat Cătălin Nechifor, a demisionat din funcţie, deoarece în urma alegerilor locale PSD nu a reuşit să câştige conducerea Consiliului Judeţean Suceava.

Conducerea Organizaţiei Municipale PSD Suceava este asigurată, interimar, de consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, după ce în urma alegerilor locale din 2016 fostul senator Ovidiu Donţu a demisionat din funcţia de preşedinte din cauză că PSD nu a reuşit câştigarea funcţiei de primar al municipiului Suceava.