Furt ca-n codru. 1.000 mc de cherestea confiscată de poliție

Aproape 1.000 m3 de material lemnos fără documente legale au fost descoperite de polițiști în urma unui control la o societate comercială din Călărași. Marfa, în valoare de circa 600.000 de lei a fost confiscată, iar societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu 15.000 de lei.

În perioada 20 – 28 aprilie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în cooperare cu specialiști ai Gărzii Forestiere București și ai Ocolului Silvic Călărași, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi au efectuat o acțiune, raza municipiului Călăraşi, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Astfel, la sediul unei societăți comerciale au fost descoperiți 956,65 m3 de material lemnos tip cherestea tivită pentru care nu exista acord de distribuire și utilizare a formularelor sau documentelor cu regim special.

Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cherestelei cu o valoare de piață de aproximativ 600.000 de lei.