Dosar penal pentru 40.000 de țigări de contrabandă

Poliţiştii din Iaşi au ridicat peste 40.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un  autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 3 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași au depistat într-un autovehicul, aflat într-o parcare din municipiul Iași, 4 cutii de dimensiuni mari, învelite în folie de culoare neagră.

Întrucât cele două persoane aflate în autoturism, au devenit agitate, neoferind un răspuns concret poliţiştilor despre conţinutul cutiilor, s-a procedat la verificarea lor, stabilindu-se că în interior sunt ţigarete cu timbru de acciză de Republica Moldova.

S-a procedat la identificarea celor doi bărbați (de 24 și 34 de ani), ambii din Republica Moldova, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei, pentru verificări.

Cele 4 cutii conţineau 40.800 de ţigarete, de provenienţă din Republica Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *