Contrabandă de țigări cu salteaua, peste Prut

Trei tineri au trecut peste râul Prut mii de pachete de țigări, folosind o saltea pneumatica și vâslind cu farfurii din plastic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași au depistat trei cetăţeni moldoveni, care au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 3.150 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

La cercetări s-a stabilit că tinerii au trecut coletele cu țigări de contrabandă peste râul Prut, folosind o saltea pneumatica și vâslind cu farfurii din material plastic.

În data de 06 mai a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 02.00, aceștia au observat la malul râului Prut, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, trei persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând fiecare câte un colet.

Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră a procedat la oprirea și legitimarea persoanelor, iar pe timpul cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 17 și 28 ani, care au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, folosind drept vâsle două farfurii din material plastic.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 3.150 pachete cu ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 23.000 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Cei trei tineri au fost predați, în baza acordului încheiat cu R. Moldova, autorităților de frontieră din țara vecină, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *