Campania ”Porți deschise” în perioada 8-12 Mai 2017 organizată de DGASPC Suceava

DGASPC Suceava,  organizează Campania ”Porți deschise” în perioada 8-12 Mai 2017, la    nivelul centrelor și serviciilor din cadrul DGASPC Suceava

Scopul campaniei, care este la a III-a ediție în acest an, îl reprezintă o deschidere mai largă și o implicare mai activă a familiilor beneficiarilor,  instituțiilor partenere, a comunității în general, în ceea ce privește preocupările, activitățile și realizările atât ale beneficiarilor cât și ale specialiștilor Direcției.

În cea de a  treia  zi a Campaniei ”Porți deschise”, începând cu orele 10,00, au fost vizitat următoarele struncturi din cadrul DGASPC Suceava: C.R.R.R.P.H. ,,O nouă viață,, Siret (casele pentru tineri), Așezământul  de copii „Sfântul Ierarh Leontie”Rădăuți, Casa de tip familial ,,Universul Copiilor’’ Rădăuți și C.P.,,Mihail și Gavril” Solca.

– In jurul orei 10,00 oaspeții care s-au deplasat cu mașinile proprii sau cu microbuzul Direcției au ajuns la Casa Kincasslagh, care este și sediul administrativ al centrului. Vizitatorii au fost însoțiți de către  directorul  executiv al DGASPC Suceava, Nadia Cretuleac, domnul director economic, Dragoș Brăteanu  și doamna director adjunct, Margareta Isăilă. Printre vizitatori s-au numărat reprezentanți atât din cadrul Direcției cât și din institutiile partenere: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectia socială, studenti, profesori, reprezentantul Avocatului Poporului, Fundația O Noua Viata Siret, Agenția Județeană împotriva Traficului de Persoane, din partea Comisiei de Protecția Copilului etc.

Oaspeții au fost plăcut surprinși de atmosfera din casă, de condițiile și de dotările acesteia, s-a observat că tinerii sunt relaxați, vizibil bucuroși de vizitatori, care li s-au alăturat în activitatea de pictare a  ornamentelor și obiectelor din ipsos din cadrul atelierului de lucru, obiecte care apoi au fost dăruite acestora.

Initial era programată și o activitate terapeutică de gradinărit, însă din cauza temperaturii exterioare scăzute,  răsadurile de legume pregătite de tineri și de personal nu au fost încă transplantate în gradină. S-a vizitat casa, care a placut invitaților, s-au purtat discuții cu tinerii și  cu personalul prezent.

S-a vizitat apoi Casa Manion, care din nou a impresionat datorită modului de organizare și al dotărilor. Și  tinerii de aici au fost bucuroși de oaspeți.

Datorită proximității locuințelor protejate ale Fundației ”O Nouă Viață” Siret și al Centrului Socio-Vocațional al acesteia, oaspeții prezenți au fost invitați să le viziteze și au fost plăcut impresionați și de  aceste locații și  de activitățile pe care le desfășoară tinerii cu dizabilități sub îndrumarea personalului,   o parte din tinerii din casele vizitate anterior sunt incluși în  activitatile de terapie ocupatională ale Centrului Vocațional.

Între orele 12.00-13,00, oaspeții s-au deplasat la Rădăuți, la Așezământul de Copii ”Sfântul Ierarh Leontie” pentru a vizita expoziția de pictură ”Tainele copilăriei” din cadrul Galeriei de Artă a așezământului. Vernisajul expoziției a avut loc în data de 6 mai a.c. și rămâne deschisă publicului timp de două săptămâni.

comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *