Maricela Cobuz arată importanța aplicării Legii privind profesia de dietetician

Deputatul PSD din Suceava, Maricela Cobuz a susținut azi, o intervenție în plenul camerei deputaților în care a subliniat importanța adoptării de către Guvern a normelor metodologice la Legea privind exercitarea profesiei de dietetician.

„Guvernul României a elaborat un proiect de Hotărâre privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, precum și pentru completarea Anexelor 2,3 și 8 din Legea nr. 200 / 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

În prezent, Normele Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului se află în curs de avizare în cadrul Ministerului, urmând a fi introduse în circuitul de avizare interministerială.

Normele metodologice de aplicare a Legii 256/2015 reglementează modalitatea de exercitare a profesiei de dietetician cu drept de liberă practică, modalitatea de obținere a autorizației de liberă practică, formarea continuă și asigurarea profesională.

Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului, cei care doresc să exercite profesia de dietetician sau nutriționist, se pot forma doar în instituții de învățământ specializate cu programe de licență și masterat acreditate.

În lună martie a acestui an, am susținut în ședința de Plen a Camerei Deputaților declarația politică cu privire la ‘Importanța dieteticianului în sistemul de sănătate românesc’ și am adresat o interpelare Ministerului Sănătății, domnului Ministru Florian Dorel Bodog, cu privire la Normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului 256/2015.

Mă bucur să văd că intervențiile mele susținute în Plenul Camerei Deputaților vor contribui la punerea în aplicare a acestor norme, fără de care mii de studenți nu-și pot exercita profesiile de ‘dietetician’ sau ‘nutriționist’.„, a declarat Maricela Cobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *