Asta-i România! Dosare penale unui tânăr pentru că a tăiat 7 arbori și unei femei de 63 de ani pentru că a tăiat lemn fără a fi marcat

Polițiștii suceveni s-au orientat să combată delictele după numărul de cioate. În timp ce pădurile județului au fost distruse de austrieci și gateriști  puși pe căpătuială dar care se plimbă fără a avea probleme, persoane care taie copaci pentru propriul consum se aleg cu dosare penale.

La 24.05.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 16.05.2017, privind tăierea și sustragerea de arbori din fondul forestier aparținând Ocolului Silvic Vatra Dornei, polițiștii deplasați la fața locului au identificat 7 cioate din specia molid, cu un volum  total de 4,447 m.c. și o valoare totală de 855 lei.În urma investigațiilor, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 45 de ani, ambii din comuna Dorna Arini.

Cu ocazia audierii,  bărbatul de 45 de ani a recunoscut faptul că, la data de 16.05.2017, în jurul orei 20.30, s-a deplasat împreună cu tânărul de 23 de ani, cu atelajul hipo al acestuia, în locul denumit „Piciorul Lat” de pe raza comunei Dorna Arini și a tăiat cei 7 arbori, iar materialul lemnos rezultat l-a  transportat la domiciliul localnicului de 23 de ani.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

 Bătrâna a tăiat lemne pentru gospodărie 

            La 24.05.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 18.05.2017, privind săvârşirea infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, polițiștii au reușit identificarea autoarei faptei ca fiind o femeie de 63 de ani, din municipiul Vatra Dornei.Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2016,  prin intermediul altor persoane, femeia a tăiat de pe terenul forestier proprietate, 31 de arbori, în volum de 35,112 m.c. și o valoare de 8.686 lei, pe  care i-a tractat cu un utilaj pe un teren proprietate situat în apropiere, la fața locului fiind identificată cantitatea de 26,70 m.c., diferența fiind folosită în gospodărie pentru încălzire.

Materialul lemnos a fost confiscat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea tuturor persoane care au participat la săvârșirea faptei.

                       

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *