Funcționarii publici din Municipiul Suceava în grevă japoneză

Angajații din  Consiliul Județean și din Primăria Suceava au declanșat, în această dimineață, greva japoneză. Ei sunt la muncă, își desfășoară activitatea curentă dar poartă banderole prin care vor să atragă atenția la doleanțele pe care le au. Funcționarii publici  acuză lipsa unei grile de salarizare, neaplicarea deciziei Curții Constituționale 794/2016, precum și încălcarea Legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici în ceea ce privește salarizarea acestei categorii.

Sindicatul Ștefan cel Mare al Salariaților din Primăria Suceava, afiliat la Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România,  a trimis un comunicat, semnat de preşedintele sindicatului din Primăria Suceava, Lucian Cuseac în care angajații din administrația locală se declară profund indignați  și dezaprobă modul,de desfășurare a dezbaterilor publice în comisia de muncă din Senat la legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Potrivit comunicatului în cazul în care nici la Camera Deputaților nu se va ține seama de propunerile sindicaliștilor din Administrație vor avea loc acțiuni de protest ajungând până la blocarea activității în administrația publică locală.

Proiectul legislativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptat cu amendamente în ședința de marți a plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat în plen că legea are ca obiectiv corectarea disfuncționalităților din sistem, prin aplicarea principiului “la muncă egală, salarii egale”.

Proiectul a ajuns marți la Camera Deputaților, termenul pentru depunerea raportului Comisiei pentru muncă fiind stabilit de Biroul Permanent pentru 6 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *