Scandal la Poliția de Frontieră, Carmen Dan cere demisia şefului Serviciului Control

Ministrul Internelor Carmen Dan a cerut demisia șefului Serviciului de Control al Poliției de Frontieră după  ce Șeful Serviciului de Control, Aurelian Miu a fost surprins îngenunchind în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost şef serviciului secret al Ministerului de Interne.

“Îi cer să facă un gest de ultim[ onoare şi să plece din acea poziţie. Este o ipostază în care s-a pus singur şi care nu face onoare nici Poliţiei de Frontieră şi nici persoanei. Îi cer public să se gândească şi să facă gestul aşteptat de toţi, altfel o să îi amintesc asta în fiecare zi”, a afirmat Carmen Dan.

Ea a mai spus că, din punct de vedere disciplinar, nu mai poate fi începută anchetă disciplinară pentru că au trecut patru ani de la acel incident.

“Vom verifica şi sunt interesată să reiasă din verificări de ce conducerea Poliţiei de Frontieră a acţionat, din punctul meu de vedere, superficial. Ar fi trebuit să se aplece la acel moment asupra cercetării acelei conduite”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră Aurelian Miu îngenunchează în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost şef serviciului secret al Ministerului de Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *