Polițiștii din Vatra Dornei au efectuat 20 de percheziții la contrabandiștii de țigări

Polițiștii au continuat și intensificat activitățile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă țigarete de contrabandă și pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La nivelul I.P.J. Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice — Compartimentul Vatra Dornei, se află în lucru 2 dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. și ped. art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 — ‘deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă’.

În perioada 30.12.2016 — 15.05.2017, la nivelul I.P.J. Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice — Compartimentul Vatra Dornei, s-au desfășurat șase acțiuni pe linia prevenirii actelor de contrabandă cu produse accizabile de proveniență extracomunitară în scopul descurajării comerțului stradal cu țigări de contrabandă pe raza mun. Vatra Dornei.

În cadrul acestor acțiuni au fost constatate un număr de 15 infracțiuni de contrabandă.

Pentru probarea activității infracționale, s-a solicitat Parchetului local întreprinderea demersurilor necesare pentru obținerea de la nivelul instanței de judecată a unui număr de 20 de mandate de percheziții domiciliare, la domiciliile suspecților cercetați și a altor persoane cu privire la care exista suspiciunea rezonabilă cu privire la implicarea în comerțul stradal cu țigarete de contrabandă.

În urma cererilor formulate de către Parchetul local, Judecătoria Vatra Dornei a dispus admiterea cererilor formulate și autorizarea efectuării a 20 de percheziții la adresele solicitate.

Cele 20 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în dimineața zilei de 27.05.2017, de către echipe mixte — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Serviciului de Acțiuni Speciale IPJ Suceava și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

În urma desfășurării activităților de punere în executare a mandatelor de percheziție și în cadrul acțiunilor organizate, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 581.460 bucăți țigarete de contrabandă, de diferite sortimente. De asemenea au fost identificate și ridicate sume de bani, în total de 14.590 lei. Suma urmează a fi depusă la sucursala C.E.C. Vatra Dornei și rămâne la dispoziția Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei sau a Judecătoriei Vatra Dornei, după caz, până la definitivarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate cu suspecții în stare de libertate.

Cantitatea de țigarete ridicată a fost depusă la Camera de Corpuri Delicte a Poliției municipiului Vatra Dornei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *