Ludovic Orban,, Nu am avut un lider de asta am pierdut alegerile,,.El spune că ,,garnitura PNL a expirat,,

,,PNL trebuie să rezolve la acest congres dar și după,  mai multe probleme. Prima și cea mai importantă este cea de lideri. Politica este făcută de oameni iar oamenii urmează liderul,,   a declarat la Suceava Ludovic Orban, candidatul Partidului Național Liberal  la președinția partidului care a subliniat că oricât se străduiesc ,,unii colegii să spună că s-a dus vremea liderului providențial , că nu e nevoie de lider și că mai importantă este echipa,, părerea sa este că ,,liderul este fundamental în performanța pe care o are organizația și un partid,,.

Potrivit lui Orban, PNL are nevoie nu de șefi și oameni care se îndreptă mi sus decât ceilalți ci  de un lider.,,Gândiți-vă cum ar fi fost dacă PNL ar fi avut,păstrând proporția un lider cum este Gheorghe Flutur.Sunt convins că noi am fi câștigat alegerile. Cum ar fi fost dacă fiecare filială ar fi avut în fruntea ei lider ca Flutur și echipe care sunt alături ca cea a lui.Performanța partidului ar fi fost cu totul alta.Nu am avut lider,un lider este mult mai mult decât un șef,un lider are viziune și care nu conduce prin ordine ci prin exemplu personal.Un lider este cel care conferă încredere și voință organizației pe care o conduce,, a spus Orban.El a mai spus că nu numai să ai lider este suficient, precizând că ,,garnitura PNL aproape a expirat,,. El a susținut că aceasta se vede din cercetările sociologice și că liberalii au  foarte puțini oameni care pot să aducă voturi în partid și care să ducă un mesaj către oameni din afara PNL.

Orban a subliniat că după congres trebuie luat în calcul un proces de reconstrucție a partidului inclusiv, un proces leadership național care să presupună o evaluare a potențialului de lider în PNL și  în fiecare filială județeană. ,,Ridicarea de oameni care să aibă calități de lider.Nu este simplu, este un proces de durată. În 2,3 maxim 4 ani trebuie să reconstruim un lider național al partidului care să aibă forța să ducă PNL  la București,, a afirmat Orban care a și prezentat cam cum ar trebui să arate un asemenea lider.

 

PNL reprezintă ,,  oamenii educați , cu 7 ani de acasă, cu frica lui Dumnezeu, oameni care trăiesc pe propriile picioare,,

Liderul liberal a mai subliniat că identitatea  PNL este a doua mare problemă. ,,Noi suntem partidul de dreapta al României. Suntem partidul care trebuie să reprezentăm tot segmentul social care susține valorile, principiile, ideologia liberal conservatoare care stă la baza tuturor partidelor de dreapta din Europa și lumea civilizată.Noi suntem partidul care să trebuie să-i reprezentăm prin acțiunea noastră politică,prin mesajele pe care le transmitem, prin proiectele pe care le avem pe toți acei  oameni educați , cu 7 ani de acasă, cu frica lui Dumnezeu, oameni care trăiesc pe propriile picioare, oameni care vor să reușească în viață nu prin șmecherii,nu stând cu mâna întinsă după pomană la stat, nu încercând să dea țepe statului sau altora,ci oameni care trăiesc din afacerea lor ,din priceperea și proprietatea lor,din munca și expertiza lor,din ceea ce s-au pregătit să facă în viață.Acest segment este ultra majoritar în România. Nu putem intra într-o competiție demagogică cu oamenii PSD care nu vor vota niciodată PNL,, a spus Orban.O a treia problemă este potrivit liderului liberal ,, politica PNL,,   susținând că  ,, o decizie politică greșită poate să te afecteze pe termen mediu și lung partidul,,.

El a afirmat că PNL aluat patru astfel de decizii în ultimi 2 ani care au pus într-o poziție PNL  care nu   le-a mai dat vreo șansă să ne  atingă potențialul real pe care îl are partidul. Orban a spus că partidul din care face parte nu are nici comunicatori buni, …Avem comunicatori care nu trec de sticlă,care nu au vorbele la ei,nu au lipici la oameni ,nu au forța de  a face față unei dezbateri polemice cu un adversar sau mai mulți.E nevoie de o reconstrucție a întregului eșafodaj de comunicatori ai PNL.Trebuie să apelăm la oameni de valoare din partid pe care trebuie să-i ridicăm,să-i instruim,ușor să-i trimitem la televizor,să-i evaluăm , oameni care să fie simpatizați,să-i ajutăm să-și îmbunătățească calitatea comunicării,să identificăm vectori de mesaj din grupurile pe care vreau să le atragem către partid.Uneori un mesaj care este transmis din afara partidului de către o persoană din alt grup este mai puternic decât unul transmis din interior,, a subliniat Orban.

Candidatul PNL la președinția partidului, Ludovic Orban a fost azi, în prima parte a zilei, la Iacobeni  și ulterior la Siminicea pentru a fi alături de candidații PNL în cele două localități unde au alegeri parțiale pentru funcția de primar.Domnia sa  a fost prezent începând cu ora 15.30 la Sala Mică a Casei de Cultură din Suceava pentru a-și prezenta și dezbate proiectului de moțiune pe care l-a elaborat împreună cu lista de susținători. Discuțiile s-au făcut cu membrii Colegiul Director Județean al PNL  condus de liderul liberalilor suceveni,Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *