Doi ucraineni și un moldovean reținuți pentru contrabandă cu țigări

Doi ucraineni și un moldovean au fost au fost reținuți, 24de ore, pentru contrabandă cu țigări. Ei au fost prinși la Săpânța după o urmărire a mașinii lor de cea a polițiștilor de frontieră.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni specifice, în zona de responsabilitate, cantitatea de 16.440 de pachete țigări, în valoare de aproximativ 150.000 lei. Una dintre acțiuni s-a derulat în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‘Pintea Viteazul’ Maramureș, în urma căreia au fost indisponibilizate două autoturisme, iar doi cetățeni ucraineni și un cetățean moldovean au fost reținuți pentru contrabandă.

În data de 8 iunie a.c., în cadrul Operațiunii Comune Contrabandă 2017, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău — I.T.P.F. Sighetu Marmației, județul Maramureș, polițiști de frontieră și lucrători din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean ‘Pintea Viteazul’ Maramureș au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj format din polițiști de frontieră și jandarmi a observat un autoturism marca Volkswagen care se deplasa în viteză dinspre zona de frontieră, spre localitatea Săpânța. Imediat, o mașină a poliției de frontieră a pornit în urmărirea autoturismului, fiind descoperit parcat în incinta unui complex, din localitatea Săpânța, lângă acesta aflându-se trei persoane de sex masculin.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat că in autoturism se aflau mai multe colete cu țigări provenite din contrabandă, iar cei trei bărbați descoperiți la fața locului erau cetățenii ucraineni K. Yaroslav și I. Oleksii, în vârstă de 23, respectiv 41 de ani și cetățeanul R. Moldova B. Artur, în vârstă de 40 ani.

În urma verificărilor efectuate și cercetarea zonei, polițiștii de frontieră au stabilit că în activitatea de contrabandă a mai fost folosit un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Polonia, identificat în aceeași parcare, care a fost condus de Oleksii I. și a avut rolul de antemergator în transportul țigărilor din zona de frontiera până în localitatea Săpânța.

Persoanele în cauză, țigările și autoturismele au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 8.940 de pachete cu țigări, mărcile Marble, Jin Ling, Compliment, proveniență Duty Free, în valoare de 81.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar autoturismele folosite la activitatea infracțională, în valoare totală de 11.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

În continuarea cercetărilor, pe numele celor trei cetățeni au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați în fața Judecătoriei Sighetu Marmației cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

În cadrul unei alte acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate în cursul zilei de ieri, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului — I.T.P.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 7.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 67.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *