Campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ” organizată de DSP Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava organizează în perioada 26 iunie – 21 iulie 2017, Campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ”, se arată într-un comunicat de presă..

Direcția de Sănătate Publică SUCEAVA, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Suceava, asistenții medicali comunitari din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, au celebrat în data de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri și organizează, în perioada 26 iunie – 21 iulie 2017, Campania IEC cu sloganul ‘În primul rând, ASCULTĂ’ și mesajul-cheie ‘Să îi asculți pe copii și tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoși și în siguranță’.

Campania ‘În primul rând, ASCULTĂ’ este o inițiativă de creștere, pe baze științifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiție efectivă în bunăstarea copiilor și tinerilor, a familiilor și a comunităților din care fac parte aceștia.

Acțiunile de Informare-Educare-Comunicare, vor sublinia importanța unei atitudini vigilente și responsabile din partea adulților: părinți, educatori, personal din serviciile preventive, decidenți, și vor încuraja copiii și tinerii din comunitățile noastre să stea departe de droguri.

Direcția de Sănătate Publică Suceava va desfășura în această perioadă următoarele activități:

— Campanii în rețelele de socializare, care să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri ilegale.

— Atelier de lucru cu asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județ, elevi de la, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava având ca temă drogurile ilegale și tulburările cauzate de consumul acestora, la data de 26 iunie 2017, la ora 10:00, la sediul instituției, lector, dr. Simona Roșu, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Suceava.

— Distribuire de materiale informative asistenților medicali comunitari și antrenerea acestora în desfășurarea unor evenimente informative, culturale, distractive, sportive, care pot crește gradul de conștientizare cu privire la pericolului reprezentat de consumul de droguri ilegale, în cele 60 comunități deservite de către aceștia.

— Distribuire de materiale informative și activități, culturale, distractive, sportive în parcul central din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Suceava.

Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică asigură finanțarea, coordonarea, analiza și monitorizarea activităților campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *