Balotești. Incendiu de proporții la o fabrică de mobilă. Suprafața afectată de incendiu este de 6.000 de metri pătrați

Un incendiu puternic a izbucnit la două depozite din zona Baloteşti. Întreaga zonă este cuprinsă de fum. Fumul se vede de la Arcul de Triumf, aflat la 17 – 18 km faţă de zona incendiului. 

Incendiul izbucnit în seara de marți seara ,  în localitatea ilfoveană Balotești a cuprins un depozit de mobilă și unul de mase plastice. Acestea ard de mai bine de o oră și jumătate.

Cele două depozite ard „generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bucureşti – Ilfov.

El a precizat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului.În interiorul uneia dintre hale s-a aflat o singură persoană.

Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate. Ea a fost evacuată de pompieri. Locuinţe se află la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o altă hală este la aproximativ 70 – 80 de metri distanţă, însă nu există pericol iminent pentru populaţie.

În zonă, fumul este extrem de gros, iar flăcările foarte înalte, ceea ce face intervenţia extrem de dificilă.

Daniel Vasile a mai spus că incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 6 – 7,000 de metri pătraţi.

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşoară cu dificultate în zona incendiului.

În prezent, la faţa locului intervin 16 autospeciale de stingere.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov cer oamenilor care se află în apropierea incendiului din Baloteşti să rămână în locuinţe și să închidă ferestrele.

Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni, aflat în apropierea localităţii Baloteşti, a fost informat asupra direcţiei de propagare a fumului, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

foto jurnalul national

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *