Localnic din Frătăuții Noi arestat pentru ultraj.Polițiști loviți cu pumnul și amenințați cu moartea

Localnic din Frătăuții Noi arestat pentru ultraj. La data de 25.06.2017, procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul SOFRONIE DĂNUŢ GHEORGHIŢĂ, în vârstă de 24 de ani, din com. Frătăuţii Noi, jud. Suceava, pentru săvârşirea a două infracţiunii de „ultraj”, fapte prev. şi ped. de art. 257, alin. 1 şi 4 din Codul Penal, combinat cu art. 193, alin. 1şi art. 206 alin. 1 din Codul Penal precum şi art. 257, alin. 1 şi 4 din Codul Penal, combinat cu art. 206 alin. 1 din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 41 alin. 1 din Codul Penal.Potrivit procurorului Bucșa Andrei Sebastian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în fapt, s-a reţinut că la data de 24.06.2017, în jurul orelor 22,20, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Frătăuţii Vechi, agenţii de poliţie D.B. şi A.A., au identificat în trafic un moped, al cărui conducător nu purta cască de protecţie, circulând dinspre  DC sector 1 Măneuţi.

Procedându-se la urmărirea acestuia pe DC sector 4 Măneuţi, la aproximativ 100 de metri de intersecţia cu DJ 178 F, au efectuat semnal de oprire, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie. Mopedul a oprit pe partea stângă a drumului public, iar conducătorul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a declarat că nu are asupra sa nici documentele personale şi nici cele ale mopedului. Efectuându-se verificări în bazele de date prin dispecerul Poliţiei municipiului Rădăuţi, s-a stabilit că cel care a condus mopedul se numeşte Sofroni Dănuţ Gheorghiţă şi nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. După efectuarea testării a rezultat o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,50 mg/l fapt pentru care i s-a solicitat suspectului Sofroni Dănuţ Gheorghiţă să însoţească organele de poliţie la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofroni Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie D.B. Ulterior, numitul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie D.B cât şi pe colegul acestuia, agent de poliţie A.M.

Faţă de inculpatul Sofroni Dănuţ Gheorghiţă a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, începând cu data de începând cu data de 25.06.2017 ora 07.50,  acesta fiind prezentat la aceeaşi dată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *