”Deșteaptă-te române, oriunde te-ai afla„, mesajul lui Octavian Știreanu va figura pe un monument din Fălticeni

Cunoscutul publicist Octavian Știreanu, fost consilier prezidențial al președintelui Ion Iliescu a fost prezent azi, la Fălticeni, unde primarul Cătălin Coman a anunțat realizarea unei alei a personalităților pe o lungime de 1,5 kilometri, unde vor fi amplasate 60 de statui, busturi, ale personalităților orașului sub egida Memorialului Elitelor. De asemenea în acest ansamblu vor fi incluse două monumente, iar pe unul dintre acestea va fi înscris textul ”Deșteaptă-te române, oriunde te-ai afla!” care aparține lui Octavian Știreanu.

Octavian Știreanu a spus că a fost în studenție în Fălticeni, iar acum, când a aflat de acest proiect, i-a atras atenția magnitudinea și semnificația lui și consideră că ceea ce se va realiza la Fălticeni va fi un simbol pentru întreaga țară.

Octavian Știreanu este unul dintre publiciștii români de renume. În 1990 Octavian Știreanu a readus în actualitatea presei românești sigla Azi, a revistei înființate de Zaharia Stancu în 1932, sun forma cotidianului pe care l-a fondat cu același nume și care apare începând din 11 aprilie 1990. A fost membru fondator al Clubului Român de Presă, președinte executiv al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, vicepreședinte al Asociației Presei Sportive din România, laureat al mai multor distincții ale breslei jurnalistice ș.a.m.d. A fost rînd pe rând, senator, deputat și consilier prezidențial al președintelui Ion iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *