Deputatul Ioan Muntean, trimis în judecată de DNA

DNA l-a trimis, azi, în judecată, sub control judiciar pe deputatul PSD de Neamț Ioan Munteanu. El este acuzat  că a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea unei societăți cu capital majoritar de stat în vederea deblocării unor plăți

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la sfârșitul anului 2009 și începutul anului 2010, Ioan Munteanu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia și o societate comercială cu capital majoritar de stat.

“În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societății beneficiare a contractelor, față de care a pretins că are influență, pentru ca aceștia să facă demersurile necesare deblocării plăților restante către firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de inculpatul Munteanu Ioan, în trei tranșe, din care 350.000 euro i-au fost remiși personal. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței ultimei tranșe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în luna iulie a anului 2011, între societatea omului de afaceri și o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii”, arată DNA.

În cauză, a fost pus sechestru asupra sumelor de bani existente în contul deținut, la o unitate bancară, de inculpat, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse de procurori.

Ioan Munteanu este deputat de Neamţ la al patrulea mandat. El este şi noul lider de grup al deputaţilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *