Țigări ascunse în rezervor, în portiere și în bara de protecție ale unor autoturisme

  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației și lucrătorii vamali au descoperit și confiscat aproximativ 1.200 pachete de țigări și 46 litri alcool, ascunse în patru autoturisme care s-au prezentat pentru a intra în țară.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, au depistat și confiscat, pe sensul de intrare în ţară, aproximativ 700 pachete de țigări  și 46 litri de alcool, de provenienţă ucraineană,  ascunse în trei autoturisme.

Țigările erau ascunse în trei autoturisme, sub bancheta din spate, în rezervor și în bara de protecție spate.  

Conducătorii auto, doi cetățeni români și un ucrainean cu vârste cuprinse între 30 și 48 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de bunuri în valoare în valoare de peste 1.719 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, un autoturism marca Volkswagen Passat, în valoare de 6.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea un spațiu special amenajat pentru  transportul țigărilor.   

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România  pentru o perioadă de 5 ani.

 

Miercuri, 05 iulie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Mircea M., în vârstă de 21 ani, din județul Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul și în ușile laterale ale autoturismului, cantitatea de 545 pachete de țigări marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.453 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen a fost reținut de către autoritățile vamale până la plata amenzii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *