12 solicitări pentru fonduri nerambursabile respinse de comisia de evaluare a Consiliului Local Rădăuți. Vezi cine și ce sume a cerut

Nu îți vine să crezi câți bani au cerut fețele bisericești de la Primărie și asta în timp ce lăcașurile de cult sunt arhipline de credincioși care nu intră sau nu ies din biserică fără a lăsa un ban. Suma totală este de 437.438 lei adică peste 4 miliarde de lei vechi.

Membrii Comisiei  de evaluare a Consiliului Local Rădăuți au analizat și au luat decizia respingerii celor 12 cereri formulate de unități de cult, unele asociații și al Arhiepiscopiei Rădăuți.În baza Legii 350/2006 la Primăria Rădăuți au fost depuse proiecte privind acordarea de finanțări nerambursabile de la Consiliul Local pentru anul 2017.  Comisia de Evaluare a deliberativului local a analizat, selectat și într-un final a respins cele 12 proiecte pe motive bine întemeiate. Cel mai mare tupeu l-a avut Fundația Umanitară ,,Sfinții Leontie și Teodosie,, din Rădăuți care a cerut suma de 120.000 lei pentru ,,finanțări parțiale,cheltuieli utilități,,,fundație unde numai Dumnezeu știe cum sunt cheltuiți banii de către cei care patronează organizația dar și de Mănăstirea Bogdana.

Ca să nu mai amintim salariile celor care lucrează acolo, banii care vin de la Consiliul Județean și fundații străine.  Mănăstirea Bogdana nu s-a lăsat din nou mai prejos. Arhimandritul  care conduce și fundația amintită anterior, a  constatat că ar trebui să mai pună mână pe 30.000 de lei pentru ,, finanțarea parțială a lucrărilor de reparații la instalațiile termice,,. Mănăstirea ,,Intrarea Maicii Domnului,, din același oraș ,, sfințită cu mare alai în urmă cu ceva vreme are deja probleme. Complexul monahal  necesită,  susțin fețele monahale are nevoie de ,,lucrări de reparații la Pangar,lumânărar și clădirea Arhondaricului,,.Parorhia ,,Sfinții Arhangheli Mihail Și Gavril,,  cere 10.000 de lei pentru finalizare lucrări subsol în timp ce biserica Penticostală ,,Maranata,,  a constatat, culmea, că ar avea nevoie de 50.000 de lei pentru lucrări amenajare interioară și 

 

 și exterioară,,. Parorhia ,,Cuvioasă Parascheva,, din Rădăuți a făcut și ea socotelile și a cerut de la Primărie .Are nevoie de suma de 9.000 de lei pentru ,,trepte din piatră,, . Biserica Penticostală ,,Betel,, din Rădăuți vrea să își facă ,,Corp administrativ P+M cu capela la parter,, și a cerut suma de 50.000 de lei. Parorhia ,,Sf Ilie,, din Rădăuți a cerut și ea dacă tot sunt bani publici suma de 30.000 de lei pentru ,,reparații exterioare și interioare,,.Parorhia ,, Pogorârea Sfântului Duh,, a calculat că nu i-ar trebui în acest an decât 5.500 de lei pentru ,,montare barieră la curtea catedralei,,. Parorhia ,,Nașterea Maicii Domnului,, din Rădăuți vrea să construiască ,,Casă mortuară și vrea branșament la gaze naturale,, cu suma de 30.000 de lei, bani solicitați doar în acest an de la Consiliul Local Rădăuți. Capac pune Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care cere suma de 30.000 de lei pentru,, construire așezământ social și paraclis,,.

Lucian Constantin  Popescul -din partea Grupului de Inițiativă ,,Rădăuțiul Civic,, cere 12.938 lei pentru ,,tabără educativă pentru copii Casei de Tip Familial ,,Universul Copiilor,, din  Rădăuți Și Asociația I.S.E.A. -Intervenție,Suport,Educație,Ajutor-Rădăuți cere suma de 30.000 de lei pentru ,,Utilități,Activități Centrul Social Maria Ward,,.

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *