Justiție. Radu Mazare – 4 ani de închisoare, Cristi Borcea – achitat!

Dupa un proces de 9 ani si mai multe amânari ale verdictului, Judecatorii de la Curtea de Apel din Capitala au anuntat astazi verdictul in dosarul in care Radu Mazare este acuzat de retrocedari ilegale!

 Radu Mazare a fost condamnat luni la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Decizia nu este insa definitiva! 3 ani de inchisoare, tot cu suspendare, a primit si fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. In schimb, omul de afaceri Cristi Borcea a fost achitat. Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza,potrivit RomaniaTV.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

 

Facebook Comments