Aplicaţii ANAF pentru contribuabili, nefuncţionale, din cauza unor lucrări de mentenanţă. Precizări de la Fisc

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat că unele aplicaţii pentru contribuabili nu sunt disponibile, din cauza unor lucrări de mentenanţă la servere.

Contribuabilii care s-au prezentat marți dimineața la unele unități ale ANAF nu și-au putut achita obligațiile de plată din cauza nefuncționării sistemului informatic, potrivit digi24.ro.

“Astăzi, 11 iulie, serviciile informatice ale ANAF vor suporta lucrări de mentenanţă, fapt pentru care o serie de aplicaţii pentru contribuabili vor fi nefunctionale”, se arată în comunicatul Agenţiei.

Modernizarea informatică a Fiscului, prin programul finanţat de Banca Mondială demarat în 2013, este doar pe hârtie, pentru că din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic, iar temenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale a fost amânat din 2018 până în 2021, a declarat luni preşedintele ANAF, Bogdan Stan, într-un interviu acordat postului de radio RFI România.

Şeful ANAF a avansat ca soluţie pentru îmbunătăţirea rapidă a situaţiei înlocuirea contractelor de întreţinere cu un contract de asigurare a funcţionării infrastructurii IT a ANAF.

surse: romaniatv.net, digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *