Iașul este singurul administrator de granturi pentru românii din Diaspora, în Regiunea Nord-Est

Consiliul Județean Iași este singurul administrator de granturi pentru românii din Diaspora, în Regiunea Nord-Est.Suceava deși deține președinția în exercițiu  a CDR Nord-Est prin președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur nu se remarca prin nimic.

Singurul proiect din Regiunea Nord Est pentru românii din Diaspora care doresc să revină acasă și să-și înființeze o afacere va fi derulat de Consiliul Județean Iași, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST.

Proiectul „ReCONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului” va avea un buget de două milioane de euro și se va derula pe parcursul a 36 de luni, în parteneriat public și privat.

Cel mai prețios capital al județului Iași și al Regiunii îl reprezintă oamenii săi. Dispunem de resurse umane înalt calificate în marile centre universitare de aici, a căror pregătire aduce plus-valoare economiilor marilor capitale ale lumii. Este timpul să îi aducem acasă pe cei care au pribegit ani buni în căutarea unor locuri de muncă bine plătite. Calitatea vieții în județul Iași și în Regiune a crescut simțitor în ultimii ani, avem educație în limbi străine, servicii medicale îmbunătățite, o viață culturală animată și o infrastructură care se dezvoltă de la un la altul. Proiectul „ReConnect Diaspora” își propune să accelereze atragerea resurselor umane plecate, stimulându-le spiritul antreprenorial și oferindu-le sprijin pentru dezvoltarea unei afaceri aici. Sunt convins că semnalul pe care îl vom da cu acest proiect va genera efecte în lanț în rândul comunităților din Diaspora, care vor începe să conștientizeze că există un viitor aici, acasă, pentru fiecare.

150 de persoane vor beneficia de servicii de consiliere, informare și formare, inclusiv sprijin pentru elaborarea de planuri de afaceri, iar alte 30 vor primi subvenții de până la 40.000 EUR pentru crearea a 60 de noi locuri de muncă în Regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *