Zeci de polițiști și jandarmi au aprins o candelă la locul crimei. Flori și lacrimi pe peronul Gării Suceava

Zeci de polițiști și jandarmi au aprins  vineri după-amiază, o candelă,au lăsat o floare și au vărsat o lacrima la locul crimei.  Lor li s-au alăturat pompieri, călători dar și suceveni care au auzit de tragedie din presa sau de pe facebook. Toată durerea din suflet și toate strigătele de neputință ale celor  care au venit la locul crimei au fost  adunate într-o candelă.Mulți aveau ochii în lacrimi și sufletul împietrit de durere. Cu toții regretă pierderea colegului și dragului lor prieten, Sorin Vezeteu, subofițer la Poliția Transporturi Feroviare din Gara Suceava.  Poate tragedia putea fi evitată dacă polițistul nu ar fi fost sigur la patrulă pe peronul Gării Suceava.  Acum, regretele sunt prea târzii. Liderul de sindicat de la SPR Diamantul Suceava,polițistul criminalist Bogdan Bănică s-a aflat printre zecile de polițiști care a aprins o lumânare la locul crimei. El a fost cel care prin natura muncii, imediat după ce subofițerul de poliție Sorin Vezeteu a fost  înjunghiat mortal, a fost chemat la investigații. Polițistul de la Transporturi Feroviare a murit  la datorie.

 

 

,,, Regret enorm disparitia lui Sorin. Am participat la foarte multe evenimente împreună . Am făcut cercetări la locul faptelor . Sunt multe ipoteze legate de modul în care a plecat dintre noi, dar ideea este că era singur,colegii care au intervenit ulterior, veneau de la patrulare de pe trenuri. El în gară era singur și treaba asta se întâmplă de ani de zile. Bănuiesc că ăsta este motivul principal al nenorocirii care s-a întâmplat. Eram de serviciu și nici nu știam cine este înjunghiatul. Am fost chemat . La nivel național se cunoaște deficitul de cadre  polițienești…Este enorm, motiv pentru care se lucrează cu dificultate, cu câte un singur polițist în foarte multe unități.Colegul nostru de la Vișeu a fost omorât în ianuarie și acum îl avem pe Sorin. Mă întreb retoric câți dintre noi mai trebuie să murim ca să se ia niște măsuri concrete pentru acoperirea deficitului de cadre. Bănuiesc că dacă erau doi colegi în patrulă, autorul nu ar fi avut curajul să comită fapta. A profitat de faptul că a fost singur….,,

 

La locul crimei a venit să aprindă o lumânare și o mamă cu un copil în brațe. ,,Sunt mamă de copii și  nu am putut rămâne indiferentă față de ce am auzit.Am vazut pe facebook  despre oribila crima. Rămâne o mamă cu doi copii din cauza unui individ care poate nu avea ce cauta în libertate,, spune cu durere în suflet femeia.

,,Regretăm enorm că ne-a părăsit colegul nostru,, au spus la unison polițiștii veniți să aprindă o candelă.  Pentru fiecare dintre ei viața  atârnă ca un fir  de ață. Ce le asigură acest sistem care conduce țara? Mai nimic.   Se cunoșteau cu Sorin Vezeteu prin  natura serviciului dar și prin alte evenimente la care au participat.  Acum cu toții se pregătesc să- l conducă pe ultimul drum. Corpul neînsuflețit a fost depus la Biserica ,,Acoperământul Maicii Domnului,, din Burdujeni. Înmormântarea va avea loc duminică la Dumbrăveni, localitatea unde s-a născut. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *