În următorii doi ani, toate şcolile vor fi conectate la internet. Supraveghere video, pentru un plus de siguranţă

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, susţine că, în doi ani, toate şcolile din România vor fi conectate la Internet. Pentru a îmbunătăţi siguranţa elevilor, ar trebui să existe și camere pentru supraveghere video în interiorul și în curtea școlilor, potrivit Romania TV.

„Ar fi ideal să avem supraveghere video cel puțin în perimetrul unităților școlare, în curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesită efort financiar. Sunt autorități locale care au făcut lucrul acesta. În strategia pentru combaterea violenței în școală avem prevăzut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educației Naționale cu dotarea cu Internet a tuturor unităților școlare, noi astăzi avem doar 66 % din corpurile de clădire în care se desfășoară activități educative conectate la Internet. Cred că va duce la un plus de siguranță, prin proiectul pe care astăzi îl lucrăm la Ministerul Educației Naționale, în doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unitățile școlare și din punctul acesta de vedere și siguranța elevilor va fi mult mai mare dacă vom reuși să facem supravegherea video în perimetrul unităților școlare”, a declarat Liviu Pop, vineri, într-o conferință de presă, citat de RomaniaTV.net.

Ministrul a recunoscut că sunt unele probleme în pazei în școli din țară. Potrivit acestuia, unele autorități locale nu au bani de salarii pentru paznici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *