Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit, adică eliminat din preoţie. Este decizia Consistoriului Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia poate fi atacată în termen de 15 zile, la Mitropolia Sibiului.

Şedinţa forului bisericesc s-a desfăşurat în joi, în lipsa preotului Cristian Pomohaci, iar decizia a fost comunicată vineri. Deși se anunțase inițial că decizia ar fi fost luată ieri, problemele s-au dezbătut mai mult vineri dimineața. Jurnaliștii au fost informaţi că se vor comunica măsurile adoptate, în jurul orei 11.00, dar abia după ora 13.00  reprezentanții Bisericii au anunțat decizia.

“S-a luat decizia de caterisire a preotului Cristian Pomohaci. Caterisirea presupune pierderea, pentru totdeauna, a preoţiei şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile, la Mitropolie”, a declarat Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Referitor la motivele pentru care a fost luată această decizie, acesta a precizat că este vorba despre faptul că preotul “nu a prezentat probe sau dovezi care să-l dezvinovăţească de acuzele ce i s-au adus şi pentruprejudiciul extraordinar de imagine pe care l-a adus Bisericii ordotoxe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *