Nume greu din Jandarmeria Romana, retinut pentru camatarie si santaj. Un fost ofiter DIPI este cercetat sub control judiciar

Colonelul Marian Corcodel de la Jandarmeria Romana a fost retinut pentru camatarie si santaj in timp ce un ofiter DIPI a primit control judiciar din partea procurorilor DIICOT.  Procurorii  au găsit în biroul comandantului Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, suma de 250.000 lei.El a fost reţinut şi va fi prezentat vineri judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.În acelaşi dosar, Octavian Cristescu, fost ofiţer DIPI, este cercetat sub control judiciar.

„La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet”, potrivit comunicatului de presa al DIICOT. Procurorii sustin ca  există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile. De asemenea,membrii grupului sunt acuzaţi că şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *