Rădăuțeanul Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv . El este acuzat de „instigare la infracțiunea de finanțare a infracțiunii de trafic de droguri”

Rădăuțeanul Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv,după ce Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare. El  este acuzat că ar fi vândut amfetamină, cannabis și etnobotanice în zona Rădăuți. Grijincu este inculpat și în dosarul traficanților ce vindeau etnobotanice amestecate cu materiale de construcții, gruparea respectivă având peste 300 de clienți.

La data de 2 august 2017, la ora 14.00, Poliția municipiului Rădăuți a primit spre punere în aplicare mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Suceava pe numele lui Iosif – Marian Grijincu, de 22 de ani, localnic, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „instigare la infracțiunea de finanțare a infracțiunii de trafic de droguri” și „instigare la infracțiunea de trafic de droguri de risc”. In urma verificărilor făcute pe raza localității, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reușit găsirea și arestarea lui Grijincu, acesta fiind escortat și introdus în Centrul de Reți­nere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

In urmă cu două luni, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Iosif Marian Grijincu și Daniel Mo­lo­ciniuc, acuzați de trafic de droguri.

Procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava și polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, beneficiind de suportul tehnic al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava, începând cu luna aprilie 2017 au documentat activitățile infracționale privind procurarea de dro­guri de risc și mare risc, precum și de alte substanțe interzise, prin sistemul informatic „dark-net”, pe care ulterior le puneau în vânzare consumatorilor de pe raza municipiului Rădăuți, dar și din împrejurimi.

In urma cercetărilor efectuate a rezultat că suspectul Iosif Marian Grijincu a pus la punct o schemă infracțională care să-i permită derularea de activități de traficare de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive destinate comercializării lor către diverși clienți prin intermediari de încredere, cu scopul obținerii unor importante beneficii financiare. Pentru a nu risca să fie descoperite cantitățile cu substanțe interzise pe care le trafica în locații care să-l pună în legătură cu persoana sa și care să conducă la probarea activităților sale infracționale și să riște arestarea preventivă, întrucât este cercetat sub control judiciar în dosarul nr. 2D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritoral Suceava pentru comiterea de infracțiuni de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive, suspectul Iosif Marian Grijincu, pentru a-și depozita aceste substanțe, a utilizat cutii poștale ori spații aparținând unor persoane care nu erau în cunoștință de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere.

Astfel, la data de 20 aprilie 2017 au fost descoperite într-o cutie poștală a unui apartament din municipiul Rădăuți, de către o persoană întoarsă din străinătate și care dorea să ridice corespondența, 50 de pliculețe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 8,82 grame de substanță pulverulentă care conținea amfetamină, două pungi în care se afla cantitatea totală de 17,19 grame de cannabis, precum și 36 de pliculețe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 4,37 fragmente vegetale.

S-a stabilit că persoana care a descoperit substanțele menționate este o rudă a suspectului Daniel Molociniuc, pe care suspectul Iosif Marian Grijincu îl folosea în activitățile de comercializare a drogurilor și celorlalte substanțe interzise.

Totodată, la data de 8 mai 2017, fiind făcute cercetări într-un alt dosar al DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare, într-un fișet din magazia localului administrat de un martor au fost descoperite 200 de plicuri din plastic, în care se afla cantitatea totală de 42,45 grame de substanță pulverulentă care conținea amfetamină. Pe trei dintre cele 200 de plicuri au fost găsite trei fragmente de urme papilare aparținând suspectului Iosif Marian Grijincu.

La data de 6 iunie 2017, polițiștii din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, au făcut șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuți, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice și de stocare a datelor informatice, constând în trei hard-disk-uri și opt telefoane mobile, precum și în­­scrisuri utile cauzei, iar doi suspecți au fost duși la sediul DIICOT Suceava pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *