Doi tâlhari arestați pentru 30 de zile. Vezi ce le-a trecut prin cap indivizilor

Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru doi tâlhari. Potrivit rechizitoriului, la data de 28.08.2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CIUCURIŢĂ COSMIN-CONSTANTIN, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugerea și față de inculpatul BĂDRĂGAN RĂZVAN cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie constând în aceea că în seara de 26/27.08.2017, în jurul orei 03:30, cei doi l-au agresat fizic pe A.P., cel dintâi exercitând și acte de amenințare cu un cuțit, împrejurări în care, la solicitarea inculpaților, persoana vătămată le-a înmânat acestora suma de 150 de lei pe care o avea în portofel. Ulterior, inculpatul Ciucuriţă Cosmin-Constantin a sustras cardul bancar al persoanei vătămate din portofel si, sub exercitarea de violențe, fiind lovit cu pumnul în zona corpului și amenințări cu cuţitul, persoana vătămată s-a deplasat împreună cu acesta la bancomatul aparţinând Băncii Comerciale Române din centrul oraşului Frasin, unde a fost determinată de inculpat să scoată suma de 4000 de lei şi să i-o predea.

În fapt s-au reţinut următoarele:

În noaptea de 27/28.08.2017, în jurul orelor 02.00, persoana vătămată A.P. împreună cu martorii D.B.O. și C.S. se deplasau cu autoturismul proprietatea persoanei vătămate, marca Ford Focus din orașul Siret spre orașul Frasin, la volan aflându-se martorul C.S.     La ieșirea din municipiul Suceava în direcția orașului Gura Humorului, cei trei au observat două persoane de sex masculin care așteptau pe marginea drumului, sens în care persoana vătămată a solicitat șoferului să oprească pentru a-i lua și pe ei.Astfel, inculpații Bădrăgan Răzvan și Ciucuriță Cosmin-Constantin au urcat pe bancheta din spate. Pe drum, inculpaţii le-au propus celor trei să întrețină relații sexuale contra cost cu niște tinere cu care urmau să le facă cunoștință.  După ce au ajuns în localitatea Bucșoaia, orașul Frasin, în jurul orelor 03:00, au oprit mașina în parcarea situată în fața unui bloc de locuințe, unde inculpații Bădrăgan Răzvan și Ciucuriță Cosmin-Constantin au spus că locuiesc fetele la care trebuiau să meargă.

În continuare, inculpatul Ciucuriță Cosmin Constantin a mers în partea stângă față a autoturismului și a scos cheile din contact, iar inculpatul Bădrăgan Răzvan a deschis portiera din dreapta față și l-a tras din mașină pe persoana vătămată A.P., după care amândoi au început să-l lovească cu pumnii și picioarele. În continuare, numitul Ciucuriță Cosmin Constantin i-a solicitat lui A.P. suma de 50 de lei pentru chei însă persoana vătămată nu a fost de acord să le dea niciun ban, fiind luat la bătaie din nou de cei doi, trăgând-l de haine, rupându-i tricoul, persoana vătămată căzând la pământ unde cei doi inculpați au continuat să-l lovească cu picioarele.   În timpul agresiunii numitul Ciucuriță Cosmin Constantin a lovit cu pumnul în parbrizul mașinii marca Ford Focus pe care l-a fisurat.

În cele din urmă, persoana vătămată A.P. a scos portofelul în care avea suma de 150 lei pe care a înmânat-o celor doi inculpaţi. După ce a primit suma de bani, inculpatul Ciucuriță Cosmin Constantin i-a smuls din mâna persoanei vătămate portofelul și verificându-l în căutarea de bani a găsit cardul aparținând persoanei vătămate. Astfel, i-a solicitat numitului A.P. să meargă împreună la un bancomat iar pentru a intimida persoana vătămată a scos din buzunar un cuțit cu care a amenințat-o, persoana vătămată conformându-se.

Astfel, persoana vătămată A.Ș. și cu inculpatul Ciucuriță Cosmin Constantin s-au deplasat cu autoturismul condus de martorul C.S. la un bancomat amplasat în centrul orașului Frasin, iar martorul D.B. a rămas între timp cu inculpatul Bădrăgan Răzvan în fața blocului.

După ce au ajuns la bancomat, inculpatul Ciucuriță Cosmin Constantin a coborât din mașină împreună cu persoana vătămată, pe care a continuat să o agreseze și să o amenințe cu cuțitul pentru a-l determina să formeze PIN-ul și să îi dea toţi banii aflaţi pe card.

Din bancomat, în fața căruia cei doi tineri au stat aproximativ 10 minute, a fost scoasă suma de 4000 lei, numitul Ciucuriță Cosmin Constantin însușindu-și suma de bani scoasă din bancomat.  Ulterior, cei doi s-au urcat în mașină și s-au întors în localitatea Bucșoaia, orașul Frasin unde Ciucuriță Cosmin Constantin a coborât din mașină și i-a spus martorului D.B. să urce în autoturism și să plece.În urma examinării medico-legale a persoanei vătămate s-a stabilit că aceasta a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.Față de cei doi inculpați, Ciucuriţă Cosmin-Constantin și Bădrăgan Răzvan,  la data de 28.08.2017, ora 09:40, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentați la aceeași dată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Gura Humorului a respins propunerea de arestare preventivă, luând față de ambii inculpați măsura controlului judiciar pe o durată de 30 de zile.

Împotriva încheierii susmentionate s-a declarat contestație de către procurorul de caz, Tribunalul Suceava admiţând calea de atac şi dispunând arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe o durată de 30 de zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *