Concursul ,, Cel mai bun pădurar,, la final. Au fost desemnați câștigătorii

Concursul ,, Cel mai bun pădurar,,, organizat de Direcția Silvică Suceava și-a desemnat astăzi,  câștigătorii.  Au participat  24 de silvicultori iar 4  au obţinut rezultate bune şi foarte bune. Competitia are drept scop perfecţionarea pregătirii profesionale a personalului silvic sucevean. Concursul  care se desfăşoară anual, în mai multe etape, faza locală, judeţeană şi apoi naţională, şi-a  propus să stimuleze interesul pădurarilor cu vechime, dar şi a celor mai noi în domeniu, pentru aprofundarea individuală a normelor privind protecţia şi securitatea în muncă, remedierea lacunelor care vor fi descoperite în domeniu şi îmbogăţirea vechilor cunoştinte cu unele noi. Probele, teoretice şi scrise, constau în cunoaşterea, însuşirea şi aplicarea strategiei Regiei Naţionale a Pădurilor, dar şi a ministerului de resort în domeniul silviculturii, a legislaţiei şi a normelor tehnice din domeniu.

Concursul a avut două probe; teoretică-set de 30 de întrebări și practică-recunoașterea a 10 specii forestiere. Experienţa şi-a spus cuvântul, câştigătorul primului loc va participa la faza naţională a concursului „Cel mai bun pădurar”. Astfel,  Cristian Hrehorciuc din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți , a ieşit învingător la Suceava  şi se va duela cu alţi colegi din ţară, pentru premiul de cel mai iscusit silvicultor al anului. Locul II i-a revenit lui Tanu Nicolae de la Ocolul Silvic Frasin în timp ce pe locul III s-au clasat Gavril Moldovan -Ocolul Silvic Marginea și Petru Șohlău de la Ocolul Silvic Putna. Locul IV-Ioan Știbu de la Ocolul Silvic Stulpicani, Marinel Tăutu de la Ocolul Silvic Pojorâta și Marius Prisacă de la Ocolul Silvic Vatra Dornei. Primii trei clasați au primit diplome și premii în bani așa cum prevede contractul colectiv de muncă. Premiul I-1500 lei,premiul II-1200 lei și premiul III-1000 de lei.Locului IV Direcția Silvică a acordat doar diplomă. Din juriu a făcut parte și reprezentantul Sindicatatului, Cezar Straton. Cristian Hrehorciuc de la Ocolul Silvic Pătrăuți a  obținut premiul întâi al concursului atât la nivel judeteam cat si  national   “Cel mai bun pădurar” și la  ediţia 2016 .

Participanții au fost foarte pregătiți. Am acordat în acest an și locul IV. Acest concurs constă într-o verificare a cunoştinţelor profesionale, într-o probă scrisă şi o probă practică de cunoaştere a speciilor forestiere.  În statutul nostru al personalului silvic şi în contractul colectiv de muncă, cei mai buni, adică primele locuri, se premiază de către Direcția Silvică. În concurs participă  cei mai buni pădurari și am căutat să nu pierdem tradiţia acestor întreceri ”, ne-a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *