Deputaţii se vor filma şi îşi vor putea face reclamă pe Facebook și Youtube. Au 15 oameni angajați într-un Departament de Social Media

Supăraţi că mass-media nu le reflectă activitatea aşa cum şi-ar dori ei, deputaţii vor să îşi facă singuri reclamă. Vor înregistra interviuri video, cu funcţionari pe post de reporteri, în care îşi vor prezenta realizările. Apoi le vor posta pe paginile de Facebook ale instituţiei. În plus, vor demara şi programul „o zi cu deputatul tău”, în care vor fi filmaţi la şedinţe de plen sau în comisii.

Deputaţii vor avea la dispoziţie un loc special amenajat pentru realizarea acestor interviuri video. Vor avea, bineînţeles, un fotoliu confortabil, se vor aşeza pe el şi în faţa lor va fi instalată o cameră de luat vederi. Vor privi direct în acestă cameră şi îşi vor prezenta realizările pe care spun domniile lor, le au la Parlament.

Aceste filmuleţe vor fi postate pe canalele oficiale ale Camerei Deputaţilor, atât pe Youtube cât şi pe Facebook, iar dacă deputatul ori grupul parlamentar va dori să le preia să le promoveze mai departe, este opţiunea dumnealor”, a explicat secretarul Camerei Deputaților, Ioan Bran.

Înainte de a fi postate vor fi verificate de colegii din grupurile parlamentare ca nu cumva deputatul intervievat să fi făcut vreo greşeală sau să îi fi scăpat ceva ce nu trebuia spus. Sunt aleşi care au învăţat deja să se filmeze singuri în timpul şedinţelor.

Se ştie deja că Parlamentul nu are o imagine prea bună. Aşa că, aleşii au mai găsit o metodă pde promovare: proiectul „O zi cu deputatul tău”. Practic, un ales va fi însoţit în permanenţă de un funcţionar care îl va filma în timpul şedinţelor de plen, comisie sau la grupul parlamentar.

De promovarea parlamentarilor se va ocupa Departamentul de Social Media al Camerei Deputaţilor. Aici sunt angajaţi nu mai puţin de 15 oameni, până acum criticaţi des că nu au nicio activitate.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *