Poliția Română.77 de percheziții și 22 de mandate de aducere

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 77 de percheziții și au pus în aplicare 22 de mandate de aducere.

Față de 9 persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asiguratorii depășește 8.300.000 de lei.

În perioada  18 – 29 septembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 157 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 22 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate față de 9 persoane și au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 8.300.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 1.821 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.200.000 de lei.

S-a dipus indisponibilizarea a 190 kg. de tutun, 123.160 de ţigarete, un utilaj de mărunţit tutun, 96.000 de tuburi pentru umplut cu tutun, 23 de dispozitive de injectat tutburi, 1.270 de litri de alcool, 11 autoturisme, 23 de aparate tip slot machine și 2.520 de articole vestimentare.

* * *

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale ale Poliției Române, cu sprijinul Europol și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Brașov.

Activitățile s-au desfășuart la sediul unor societăţi comerciale şi la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2014, cei în cauză ar fi pus la dispoziția publicului, prin intermediul unui site online, fără acordul titularilor, programe de televiziune cu acces condiționat.

În schimbul acestui serviciu, ar fi fost încasați peste 1.500.000 de lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste programe, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor.

Polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie conduse la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat și polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

*  *  *

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza judeţului Buzău, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – septembrie 2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Buzău ar fi achiziționat tutun online ori direct de la vânzători, din care ar fi fabricat ţigarete de diverse mărci.

Astfel, peste 600 de kilograme de tutun ar fi fost valorificate şi oferite spre vânzare pe raza judeţului Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun (frunze şi tutun mărunţit), utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96.000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal.

Polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Față de doi bărbați, de 45 şi 47 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste 1 kg. tutun de fumat, 10.000 de fire de ţigarete”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *