Sucevean de 66 de ani depistat la volan cu 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are dosar penal

Sucevean de 66 de ani depistat la volan cu 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are dosar penal. La 30.09.2017, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control, pe DN 2, între comunele Pătrăuţi şi Dărmăneşti, autoturismul condus de un bărbat de 66 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *