ACTUALITATESOCIAL

Foto/Video/31 de copii însoțiți de profesori rătăciți în munții Giumalău.Ei au fost recuperați de jandarmii câmpulungeni

Excursioniști rătăciți în munții Giumalău. Astăzi, la ora 15:15, în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112,  Jandarmeria Suceava a fost informată despre faptul că un grup de excursioniști, format din 6 adulți și 31 de copii, s-au rătăcit în munții Giumalău.

Pentru căutarea persoanelor rătăcite au acționat 7 jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung și colegi ai Serviciului Salvamont, care au comunicat permanent cu însoțitorii grupului prin intermediul telefonului mobil.

 

După aproximativ o oră, grupul a fost localizat în zona Crucea Albă din apropierea Vârfului Giumalău. Atât cei 6 însoțitori, cât și copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din localitatea Stroiești, județul Suceava, nu prezentau probleme de sănătate în momentul identificării acestora.

 

Grupul de persoane  a fost însoțit  și condus de jandarmii montani, în condiții de siguranță, spre șoseaua Transrarău (DJ 175B), unde cei 31 de copii și cei 6 adulți au fost  preluați  de autocarul cu care au venit la munte.