Dan Cușnir ,,Plata subventiei in avans catre Thermonet este imorala, ilegala si abuziva,,

Liderul interimar al Organizației Municipale a PSD Suceava,Dan Cușnir a declarat că plata subventiei in avans catre Thermonet este imorala, ilegala si abuziva.  El a amintit că  este o alta manifestare a incompetentei si a ilegalitatii marca PNL si in acest caz incercand sa dea vina pe PSD care cica nu este de acord cu incalzirea in sistem centralizat. ,,Nu este moral sa ai datorii de 3.5 mil lei catre TPL ,firma primariei, care plateste penalitati de 300-400.000 lei/an, sau de peste 7 mil lei catre ACET pentru servicii prestate deja si, in schimb, sa platesti in avans unui alt prestator de servicii, firma privata Thermonet. Nu este legal sa platesti subventii in avans catre Thermonet care transporta energia termica pentru ca legea ti-ar fi permis sa ii platesti in avans doar producatorului, adica lui Bioenergy. Este abuziv sa platesti in avans catre Thermonet suma de 4 mil lei atata timp cat Thermonet-ul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale de investitii prevazute in contractul de furnizare a energiei termice. Dupa ce ca Thermonetul livreaza energie termica mai scumpa cu peste 32lei/Gkal decat ar fi livrat Transagentul pentru ca cica Thermonetul va investi 5 mil euro in retele, IL si locotenentul sau nu fac nimic pentru a obliga Thermonetul sa realizeze investitiile la care s-au angajat prin contractul cu Primaria. Este o pasivitate dar o pasivitate penala pentru ca dupa 3 ani investitiile sunt ZERO, iar ceea ce fac Consilierii Locali PNL in noul Cod Penal se numeste “participatie improprie”. Adica Thermonetul nu isi indeplineste obligatiile contractuale fata de Suceveni dar Sucevenii trebuie sa ii plateasca subventia in avans,, a spus Cușnir.

Potrivit președintelui OM-PSD Suceava, o  alta ciudatenie este modul in care cei de la PNL isi schimba declaratiile si abordarile in functie de interesele economice pe care le au . Cușnir  a reaminit în acest sens, declarația deputatul PNL, Ioan Bălan din 2015 care spune că subvenţia trebuie plătită doar la nivelul de decontare a serviciilor şi nu în avans.”.,,In acest sens va prezentam declaratia deputatului Ioan Balan din data de 04.11.2015: <Nu cred în soluţia prin care din bani publici să plătim în avans, pe o promisiune de livrare de servicii din partea unei firme particulare. Cred că subvenţia trebuie plătită doar la nivelul de decontare a serviciilor şi nu în avans>Astia sunt Ion Lungu si PNL-ul, nu fac parcari dar ii mint pe Suceveni ca vor sa faca dar PSD-ul nu ii lasa, nu sunt in stare sa construiasca o gradinita in 14 ani si ii mint pe Suceveni ca PSD-ul nu ii lasa, au falimentat Termica si acum spun ca PSD-ul nu ii lasa sa le dea caldura. Inca putin si vor acuza PSD-ul ca nu i-a oprit la timp din proiectul concertat de falimentare a T.P.L si de piratare in stil mafiot a transportului public din Suceava,, a mai subliniat liderul social democrat local.

Deviza PSD ,,  Totul pentru Suceava!!,,

Președintele PM-PSD Suceava,Dan Cușnir consideră că primarul Sucevei și viceprimarul liberal Lucian Harșovschi jefuies domeniul public .,, In timp ce Lungu si Harsovschi ii mint pe Suceveni si praduiesc Domeniul Public al Sucevei, deviza noastra este si va fi:    Totul pentru Suceava!!In lupta aceasta NU am obosit, voi continua si vom continua pana la capat, fie si dintr-un singur motiv: In momentul in care toata anormalitatea lui Ion Lungu si a PNL-uluiva iesi la iveala si se vor prabusi sub muntele de nereguli, vom avea satisfactia sufleteasca de a NU fi tacut in acesti ani! Pentru ca asa cum spunea Martin Luther King “In cele din urma nu ne vom aminti de cuvintele dusmanilor nostril ci de tacerea “prietenilor” nostri. P.S.: ANARHIA”,, a conchis Cușnir.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *