Delegație din Italia, în vizită la primăria municipiului Rădăuți

 Timp de 4 zile, delegația va vizita mănăstirile și obiectivele turistice din Bucovina și va participa la activitățile Centrului social Maria Ward din Rădăuți

  Pe data de 16 octombrie, începând cu ora 9:30, Primăria municipiului Rădăuți va primi vizita unei delegații din Bagnacavallo- Italia, în vederea dezvoltării unor proiecte viitoare în domeniul social. Legătura dintre Rădăuți-România și Bagnacavallo-Italia a fost menținută prin Asociația italiană Help for Family, care de aproape 20 de ani, sprijină funcționarea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți.

Invitații italieni vin să cunoască zona Rădăuți și să discute despre problemele existente pe plan social-economic, împreună cu reprezentanții administrației rădăuțene.  Din delegația italiană vor face parte 12 persoane, printre care Eleonora Proni, primar Bagnacavallo,  Giannantonio Rossi, președintele Asociației Help for Family, Massimo Marcis, comisar de la Poliția din Ravena, jurnaliștii Monia Savioli și Serenella Bettin.

Viceprimarul Bogdan Loghin, a declarat: Această vizită ne onorează și sperăm să dezvoltăm cât mai multe proiecte cu impact social în colaborare cu oficialitățile din  Bagnacavallo-Italia. Sperăm să fie o întâlnire productivă, să discutăm despre exemplele de bună practică și să punem bazele unei colaborări de lungă durată și poate chiar o viitoare înfrățire între orașe.
Delegația italiană va petrece 4 zile în Bucovina, timp în care va vizita principalele obiective turistice din Rădăuți, precum și mănăstirile Voroneț, Putna și Humor. De asemenea, vor participa la discuții împreună cu consilierii rădăuțeni, reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Rădăuți, precum și invitați din partea Centrului Social Maria Ward.

 

Despre Asociația Help For Family,  în legătură cu Centrul Social  Maria Ward din Rădăuți

De aproape 20 de ani, Asociația Help For Family se implică în dezvoltarea proiectelor sociale din zona Rădăuți, cu precăderea în  susținerea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți, al Asociației I.S.E.A.

Prin activităţile desfăşurate, Centrul Social MARIA WARD Rădăuți, oferă servicii socio-educative copiilor şcolari şi preşcolari aflaţi în dificultate pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora, prevenind abandonul şi instituţionalizarea, crescându-le şansele pentru o viaţă adultă responsabilă şi autonomă, luând în considerare cerinţele societăţii, conform criteriilor reglementate de legislaţia în vigoare.

În cadrul Centrului de zi serviciile oferite sunt:

  • Suport şi educaţie igienico-sanitară;
  • Orientare profesională;
  • Serviciul de asistenţă şi suport;
  • Consiliere familială;
  • Ajutor acordat copiilor în efectuarea temelor şi a sarcinilor şcolare;
  • Acordarea de rechizite
  • Găzduire pe timp de zi;
  • Organizarea de activităţi cultural-educative pe diverse tematici aferente curriculei şcolare;
  • Organizarea de activităţi de petrecere a timpului liber;
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *