Braconier din Borșa arestat.Danciu Paul, zis ,,GRASU,, va sta în arest 30 de zile

Braconier din Borșa arestat. Danciu Paul, zis ,,GRASU,, va sta în arest 30 de zile. La data de 10.10.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza privind infracțiunea de braconaj comisă în noaptea de 23/24.08.2017 pe raza comunei Cârlibaba, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și ai Poliţiei municipiului Vatra Dornei, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, au pus în executare autorizația de percheziție emisă de Judecătoria Vatra Dornei, la domiciliul unui suspect de 41 de ani, din județul Maramureş, ocazie cu care, a fost identificată o cantitate de carne de vânat, ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.    În urma întregului probatoriul administrat, bărbatul de 41 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vatra Dornei care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului de 41 de ani, din orașul Borșa, jud. Maramureș, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu 11.10.2017. Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Trebuie reamintit că Danciu Paul, zis ,,GRASU,, a fost retinut de polițiști spre sfârșitul lunii august.  În dimineața zilei de 24.08.2017, în jurul orei 5,00, camerele video instalate în fondul cinegetic nr. 15 Valea Bistriței, gestionat de către Direcția Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Cârlibaba,  au sesizat intrarea unui autoturism de teren pe pârâul Dârmoxa.  Responsabilul cu vânătoarea de la Ocolul Silvic Cârlibaba  a alertat personalul silvic și un polițist de la Postul de poliție din Cârlibaba și împreună s-au deplasat pe pârâul Dârmoxa.

Aici a fost găsit autoturismul de teren ce aparține numitului IONUC TIMIȘ zis ,,PERICOL,, din județul Maramureș și numitul Danciu Paul zis GRASU, recidivist,  care a ieșit din pușcărie acum două săptămâni dupa ce a ispasit o pedeapsa de furt in Germania. ,,Grasu,, mai este  cercetat intr-un dosar penal pentru o fapta de braconaj petrecuta   in urma cu cinci ani si  tot la O.S. Cârlibaba.Atunci,acesta a impuscat cinci exemplare de cerb carpatin (patru femele gestante și un mascul).Potrivit informatiilor noastre, la ora 9.00, acțiunea era în plină desfășurare, sunt mobilizate echipaje de poliție atât pe raza județului Suceava cât și pe județul Maramureș, care organizează filtre pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în acest braconaj.

Până în momentul de față a fost reținut pentru cercetări numitul Danciu Paul, zis GRASU, care a fost transportat la Poliția Vatra Dornei, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării și se continuă cercetările pentru a se putea evalua paguba și a se stabili cu exactitate ce animale au fost braconate. Oamenii legii vor oferi noi amanunte la finalul cercetărilor .

update

Oamenii legii au gasit in autoturism doi cerbi impuscati.  Dupa ce oamenii legii vor cerceta in aprofunzime autoturismul de teren si cei doi cerbi, vor fi scoase la iveala noi probe despre actiunea de braconaj. Fondul cinegetic nr 15 Valea Bistritei gestionat de Directia Silvica Suceava prin Ocolul Silvic Carlibaba  care se intinde pana la limita cu judetul Maramures este tinta unor braconieri din localitatea Borsa si nu numai.Acestia constituie nu numai un pericol pentru animalele salbatice ci si pentru personalul silvic al Ocolului Silvic Carlibaba responsabil cu activitatea de paza si gestionare a acestui fond cinegetic.

Braconierii sunt foarte bine organizati cu masini de  teren  si arme performante oatate cu dispozitive de ochire pe timp de noapte.Mai mult, acestia cunosc foarte bine terenul si locurile frecventate de cervide. Vom reveni cu amanunte referitoare la braconajul inregistrat astazi, dimineata. Curios este ca acesti braconieri ajung in judetul Suceava fara  ca nimeni sa-i opreasca sau sa ii depisteze pe raza judetului Maramures.

 9 percheziții la braconierii din Borșa. Polițiștii au găsit carne din vânat,muniție, trofee, stații de emisie-recepție

9 percheziții la braconierii din Borșa,județul Maramureș. Polițiștii  de la IPJ Suceava au găsit carne din vânat și stații de emisie-recepție. În cazul a doi braconieri s-a dispus urmărirea penală.  La data de 01.09.2017, în continuarea cercetărilor efectuate privind braconajul comis în noaptea de 23/24.08.a.c., pe raza comunei Cârlibaba, au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, emise de către Judecătoria Vatra Dornei, activitate ce s-a desfășurat pe raza localității Borșa, jud. Maramureș, la care au participat polițiști din cadrul IPJ Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Maramureş.

Cu această ocazie au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, constând în: muniție, accesorii și componente specifice vânătorii, un trofeu, circa 4 kg de carne posibil vânat și stații emise-recepție. În cauză au fost dispuse expertize fizico-chimice şi bio-criminalistice, urmând ca în perioada următoare să fie dispusă şi o expertiză balistică.

 În urma consultării cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a stabilit ca în funcţie de rezultatul acestor expertize să fie dispuse măsuri procesuale, urmând a raporta de urmare. De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un suspect de 32 de ani şi s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru încă doi suspecți, de 36 ani și, de 31 ani, ambii din orașul Borșa, județul Maramureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „braconaj”.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *