Flutur ,, A fost semnat contractul de finanțare pentru restaurarea patrimoniului cultural al Mănăstirii Probota,,

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat astăzi că a fost semnat contractul de finanțare pentru restaurarea patrimoniului cultural al Mănăstiri Probota.  Proiectul este în valoare de 5 milioane de euro.Durata de execuție a lucrărilor este 24 de luni,,Ieri,am participat la semnarea contractului de finanțare  pentru restaurarea patrimoniului cultural la Mănăstirea Probota. La semnarea contractului și-ar fi anunțat prezența și ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb însă nu a mai ajuns. În calitate de președinte al Consiliului Regional al Agenției de Dezvoltare Nord Este împreună cu directorul acestei agenții,Vasile Asandei am participat la semnarea acestui document.E vorba de un proiect foarte important pe Axa 5.1.  ,,Conservarea, protejarea, promovarea patrimoniului cultural,,.

Aici sunt câteva capitole importante;restaurarea caselor domnești,restaurarea beciului domnesc, schimbarea acoperișului și șarpantei de la biserică,consolidare exterioară,consolidare alei,încălzire în biserică, alimentare cu apă-puț propriu,amenajare spații de depozitare -clisarniță.În felul acesta,Probota va putea să intre mai ușor în circuitul turistic frecvent al județului Suceava,, a spus Flutur.

Șeful administrației județene a mai amintit că pentru zona Dolhasca alte două proiecte regionale  mari  care au fost promovate chiar de domnia sa. Unul se referă la modernizarea drumului Probota-Dolhasca, în mandatul trecut,2010 iar cel de-al doilea este drumul Suceava-Iași, proiect ce a fost semnat recent.,,În felul acesta se va putea ajunge mai ușor la Probota,un monument necroplă a lui Petru Rareș de la 1530 cu o semnificație foarte importantă,cea mai importantă din sud estul județului nostru și mă bucur că am putut demara astfel de lucrări și la Probota,, a mai spus Flutur.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *