Iohannis: “Remaniere să fie. Guvernul trebuie să fie format din oameni curaţi”

Klaus Iohannis a declarat că dacă se impune o remaniere, atunci “remaniere să fie”. În opinia preşedintelui sunt două opţiuni ori Mihai Tudose rămâne, ori PSD pierde guvernarea. Acesta a lăsat să se înţeleagă că o posibilă demisie a premierului este exclusă.

Iohannis a spus că premierul Mihai Tudose e de bună credinţă şi doreşte să aibă o echipă perfomantă.

“PSD trebuie să aibă rezultate  pentru români. Remaniere să fie. Aşteptăm cu mare interes rezultatele. Orice criză politică are consecinţe negative. În economie a apărut o nelinişte profundă”, a declarat Klaus Iohanis.

Iohannis exclude posibilitatea demisiei premierului 

Sunt tot felul de noi măsuri anunţate într-un ritm ameţitor. “Este cazul să se liniştească lucrurile”, a spus Klaus Iohannis care a precizat că trebuie să avem o economie în creştere. Cât despre o posibilă demisie a premierului Tudose, Iohannis spune că subiectul trebuie tratat cu seriozitate. “Trebuie să fim serioşi. Dacă şi acest Guvern ar cădea, ar trebui să-mi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze”, a spus Iohannis.

Guvernul de tehnocraţi nu este o soluţie

“Un Guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung, avem un partid care a câştigat alegerile. Nu mă interesează dacă primesc vreo demisie, ci să fie o echipă guvernamentală care nu are probleme penale. Un Guvern trebuie să fie format din oameni curaţi. Oamenii cu probleme penale nu au ce să caute în politică”, a precizat Klaus Iohannis.

PSD faţă-n faţă cu remanierea

Reamintim că joi, la ora 17.00, conducerea PSD decide dacă aprobă remanierile pe care le propune Mihai Tudose. Concret, sunt trei miniştri cu probleme penale pe care premierul nu îi mai vrea în Guvern: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie.

Potrivit unor surse, aceştia sunt dispuşi să îşi dea demisia: Sevil Shhaideh a anunţat după ce a fost la DNA, că a luat o decizie privind demisia, pe care o va comunica doar în CexN, în timp ce Viorel Ilie a şi declarat că este dispus să demisioneze.

Dar pe lângă cei trei, mai sunt încă doi miniştri pe lista neagră a lui Tudose: Răzvan Cuc şi Ilan Laufer. Surse din partid spun că Liviu Dragnea a acceptat condiţiile lui Mihai Tudose pentru a evita un alt episod de tipul Sorin Grindeanu, tocmai pentru a evita o criză politică de pe urma căreia PSD poate pierde guvernarea.

sursa Realitatea.net

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *