Șofer băut, fără permis depistat în trafic.Transporta în vehiculul condus 11 persoane.Deținea un permis ucrainean fals

După ce în cursul zilei precedente poliţiştii au sancţionat un tânăr cu amenzi în valoare de aproape 10.000 lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 300 de zile, în această dimineaţă o patrulă de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a identificat în trafic un şofer băut, fără permis şi care transporta în vehiculul condus 11 persoane.

            Din fericire, poliţiştii l-au identificat la timp, înainte de producerea unei tragedii, şoferul fiind sancţionat contravenţional, fiindu-i întocmit şi dosar de cercetare penală.

La data de 13.10.2017, ora 01.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din județul Vâlcea, în care se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de 5 locuri.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au identificat o serie de  neconcordanțe. În urma verificărilor  s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau permis de rezidență.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, la data de 12.10.2017, în jurul orei 23.30, bărbatul de 32 de ani ar fi sustras autoturismul din curtea locuinței unui bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme legale, după care, s-ar fi deplasat în municipiul Rădăuți. De aici a luat cele 11 persoane pe care trebuia să le transporte la domiciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

            Totodată, pentru faptul că, transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare (+7 persoane), bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *