Foto/Zeci de suceveni s-au prezentat să doneze sânge. Pompieri, cadre didactice,preoți și elevi ai Seminarului Teologic între donatori

Strigătul de ajutor și apelul la umanitate pentru donarea de sânge pentru mămica celor patru copii rănită grav în accidentul rutier de la sfârșitul săptămânii trecute, din Cornu Luncii a avut ecou. Luni, până  la ora 12.00, erau înregistrați pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Suceava aproape 100 de persoane și este de așteptat ca numărul donatorilor să fie mai mare.  Zeci de suceveni s-au prezentat încă de la ora deschiderii centrului să doneze sânge. Pompieri, cadre didactice, preoți și elevi ai Seminarului Teologic sunt cei care s-au aflat printre  donatori.

,,Sunt printre personale care are grupa B III negativ.Sunt rare persoane care au o astfel de grupă sanguină.Dar în momentul în care ești sănătos e păcat să nu ajuți.Se cuvine ca în astfel de momente să dăm dovadă de umanitate ,, a spus Mihăiță Pelinar, ofițer la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Suceava .Domnia sa a mai avut alături și alți colegi din unitate care s-au solidarizat acestui apel umanitar de donare de sânge.

Și un grup de elevi ai Seminarului Teologic din Suceava  au răspuns acestui apel. ,,A fost inițiativa noastră fă facem acest gest umanitar.Unii sunt la prima donare alții la a doua. Am spus preoților care ne sunt și profesori că vrem să donăm și au fost de acord.Suntem 12 elevi care am venit însoțiți de doi preoți,, ne-a spus unul dintre elevi, originar din Ciprian Porumbescu. Și un grup de cadre didactice din Satu Mare,localitate natală a Mariei Gavril au venit să doneze sânge. Maria Gavril era profesor de religie în satul Lămășeni acolo unde soțul Petru Gavril era preot .Acesta din urmă  a murit în același accident rutier împreună cu unul dintre cei 4 copii, sora și cumnatul acestuia,  era preot. Trebuie amintit că în tragedia rutieră de sâmbătă au fost implicate două mașini.Cei doi șoferi au decedat unul dintre conducătorii auto era Petru Gavril.

Și 30 de polițiști au donat sânge  voluntar pentru mama celor patru copii.  Poliţiştii s-au mobilizat şi de această dată şi în cursul acestei dimineţi s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Suceava pentru a dona sânge şi a fi aproape de familia greu încercată şi de victima care avea nevoie urgentă de transfuzie.

Cadru medical ,,Prea mulți donatori  doar într-o singură zi,,

Cadrele medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Suceava au avut astăzi o zi de foc. Numărul mare de donatori le-a luat prin surprindere.Zeci de persoane venite să doneze sânge pentru Maria Gavril arată că românii sunt uniți atunci când e vorba de durere și dau dovadă de umanitate. ,,Prea mulți donatori doar într-o singură zi.Sunt zile când abia avem 2 sau 5.Au fost zile când ne doream donatori,, a spus cadrul medical.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *